Με μεγάλη επιτυχία ο 23ος Μπιζάνιος Δρόμος

Mε ιδιαίτερη επιτυχία και κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020, ο πιο αγαπημένος και σημαντικός αθλητικός θεσμός της πόλης μας, ο «23ος Μπιζάνιος Δρόμος» και τα παράλληλα αγωνίσματα για τους μαθητές.
Ο αγώνας συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος συμμετεχόντων από όλη την Ελλάδα καθώς και έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό θεατών, σε μια διοργάνωση, που, εκτός από την καθαρά αγωνιστική της σημασία και την προώθηση του αθλητισμού στην πόλη, έχει και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς πρόκειται για εκδήλωση τιμής για τους ένδοξους Μπιζανομάχους, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην απελευθέρωση της πόλης τον Φεβρουάριο του 1913.
Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στην κεντρική πλατεία για να χειροκροτήσει τους αθλητές και να δώσει και εκείνος το μήνυμα της οικουμενικής σημασίας της άθλησης και της ευγενούς άμιλλας.
800 δρομείς και σχεδόν 1500 μαθητές συμμετείχαν στον φετινό «23ο Μπιζάνιο Δρόμο», μεταφέροντας την ελπίδα για ένα κόσμο, όπου οι μέγιστες αξίες είναι η συμμετοχή, η συλλογική δράση, η αγάπη για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την πόλη.

Νικητές αναδείχτηκαν ανά κατηγορία οι:

23ος Μπιζάνιος Δρόμος (11.500 μ.)
Άντρες
1. Αλέξανδρος Τζουμάκας (Fifth Element)
2. Δημήτρης Αυγήτας
3. Παναγιώτης Αλεβίζος
Γυναίκες
1. Δήμητρα Τσαλοκώστα
2. Νικολέτα Τζαβάρα (Α.Γ.Σ.Ι., Physio Activ-Tsigoulis Team)
3. Κωνσταντίνα Σταματέλου (Smart Run)
Μαθητές Λυκείων (2700 μ.)
Αγόρια
1. Ορφέας Ιωάννου (Α.Γ.Σ.Ι.)
2. Γιώργος Καζάνας (Α.Γ.Σ.Ι.)
3. Λουκάς Δάσκαλος (Α.Γ.Σ.Ι.)

Κορίτσια
1. Χρύσα Ανδρούτσου (Α.Γ.Σ.Ι.)
2. Νικολέτα Μάκου (Α.Γ.Σ.Ι.)
3. Μαρία-Χριστίνα Γκανέ (N.O.I.)

Μαθητές Γυμνασίων (1900 μ.)
Αγόρια
1. Γιώργος Τασιούλας (Σ.Κ.Α.Ι.)
2. Άγγελος Κολιός (Ν.Ο.Ι.)
3. Στέφανος Δημητρίου (Ν.Ο.Ι.)
Κορίτσια
1. Ελευθερία Μπομπουγιάννη (Α.Γ.Σ.Ι.)
2. Μαρία Ρίνη (Ε.Κ.Α. Δωδώνη Ιωαννίνων)
3. Σταυρούλα Παπαδοπούλου (Α.Γ.Σ.Ι.)

Ακολούθησαν οι απονομές των κυπέλλων και των μεταλλίων στους νικητές, ενώ μετάλλια μοιράστηκαν σε όλους, όσοι έλαβαν μέρος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων, κ.κ. Μάξιμος, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων, κ. Βασίλειος Γοργόλης, ο Επιτελάρχης της 8ης Μεραρχίας Ιωαννίνων, Συνταγματάρχης Πεζικού, κ. Παναγιώτης Λιόντος, η Εκπρόσωπος της Αστυνομικής Δ/νσης Ιωαννίνων, Υπαστυνόμος Α΄, κα. Αικατερίνη Αστεριάδη, ο Εκπρόσωπος της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ιωαννίνων, Αντιπύραρχος, κ. Ευάγγελος Νίτας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Ευάγγελος Πήχας, ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, κ. Δημήτριος Πάνου, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών, κα. Έλενη Ακονίδου, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα», κ. Θωμάς Μπέγκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στέφανος Σίντος, ο Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών, κ. Βασίλειος Γιαννάκης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Ηλίας Γκαρτζονίκας.
Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά όλους αυτούς που με την αμέριστη προσφορά τους συνέβαλαν στην πετυχημένη διεξαγωγή του «23ου Μπιζάνιου Δρόμου».

Συγκεκριμένα ευχαριστούμε :

• τους συνδιοργανωτές μας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και τα Αθλητικά Σωματεία «Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Ιωαννίνων», «ΕΚΑ ΔΩΔΩΝΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», «Α.Ο. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», «Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων»
• Την Τροχαία Ιωαννίνων
• Το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων
• Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παράρτημα Ηπείρου
• Το Σύνδεσμο Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Ηπείρου
• Την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ Α.Ε.
• Το Tμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών
• και
• Τους εθελοντές της διοργάνωσης

Κλείνοντας, απευθύνουμε και πάλι ένα ιδιαίτερα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όσους τίμησαν και φέτος με τη συμμετοχή τους αυτή τη σημαντική αθλητική εκδήλωση-θεσμό της πόλης.