Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Δημαρχείο Ιωαννίνων η ανοιχτή αιμοληψία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων η ανοιχτή αιμοληψία που πραγματοποίησαν οι Σύλλογοι και οι Φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Π.Ε. Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ηπείρου, σε συνεργασία  με εθελοντικές οργανώσεις, Συλλόγους και φορείς της πόλης μας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.

Με τη δράση μας αυτή αφ’ ενός τιμήσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού αφ’ ετέρου δε συμμετείχαμε στην πανελλαδική καμπάνια της ΠΟΣΕΑ με την υποστήριξη της  ΒΙΚΟΣ ΑΕ. και χορηγό επικοινωνίας τον ΣΚΑΙ για την προώθηση και την ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να καταστήσουμε την περιοχή μας, τη χώρα μας αυτάρκη σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Είμαστε βέβαιοι πως θα πετύχουμε γιατί έχουμε μαζί μας όλους τους εθελοντές που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας. Έχουμε μαζί μας τους νέους. Έχουμε δίπλα μας την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών που μας στηρίζουν σε κάθε δράση μας.

Στα Γιάννινα βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό ποσοστό εθελοντικά προσφερόμενου αίματος που ξεπερνά το 70 %. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Θα είμαστε μόνο όταν πετύχουμε την αυτάρκεια σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα, όταν όλοι συναισθανθούμε ότι προσφέρουμε ανιδιοτελώς αίμα γιατί είμαστε υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες, γιατί ενδιαφερόμαστε για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Θέλουμε ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τους Παγουρίστας, τη Νέα Ακρόπολη, τους Προσκόπους, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Α.Γ.Σ.Ιωαννίνων και την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων που στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις τη δράση μας, Ακόμα, την Παραολυμπιονίκη Ανθή Λιάγκου, τον Ολυμπιονίκη Γιώργο Τζιάλλα, τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα Ευριπίδη Γιάκο, την πρωταθλήτρια στίβου Δήμητρα Ανυφαντή, τη Φαίδρα Πανταζή από τους προσκόπους και τον Λεωνίδα Ρουμπάτη, πρόεδρο Θαλασσαιμίας Ηπείρου για τη συμμετοχή τους στο τηλεοπτικό μήνυμα που δημιουργήσαμε για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ΙΕΚ Δέλτα που δημιούργησε το τηλεοπτικό σποτ, το Νίκο Σφαιρόπουλο για τη σκηνοθετική του παρέμβαση σ’ αυτό, την ΒΙΚΟΣ ΑΕ, που στηρίζει πάντα κάθε δράση μας και το Γιαννιώτ’κο γάλα  που ήταν μαζί μας προσφέροντας προϊόντα στους εθελοντές αιμοδότες.    

     Ακόμα, να ευχαριστήσουμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της πόλης μας που ανέδειξαν και πρόβαλαν ιδιαίτερα τη δράση μας.

Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους όσους προσήλθαν και πρόσφεραν αίμα και κυρίως τους νέους που αιμοδότησαν για πρώτη φορά και ήταν αρκετοί.

Οι εθελοντές της πόλης μας, στις πολύ δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, συσπειρώνονται, δυναμώνουν τη συλλογική τους δράση, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, στέλνουν σ’ όλους τους συμπολίτες μήνυμα αλληλεγγύης, ανιδιοτελούς προσφοράς, αυξημένης ευαισθησίας, κοινωνικής ευθύνης και πολιτισμού και τους καλούν να πλαισιώσουν τις εθελοντικές οργανώσεις, να γίνουν ενεργοί πολίτες, να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.