Μοιράστηκαν τους βαθμούς ΠΑΣ και ΑΕΚ- Χωρίς γκόλ η αναμέτρηση

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έβαλε δύσκολα στην ΑΕκ σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα,καθώς υπερείχε στο μεγαλύτερο διάστημα του , αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς μετα τις 2 πρώτες αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει 4 βαθμούς.Οι «κιτρινόμαυροι», πάντως, ήταν άτυχοι σε δύο περιπτώσεις, μιας και τα σουτ των Λιβάγια και Τσόσιτς σταμάτησαν στα δοκάρια του Βελλίδη.

 

Ο αγώνας

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα, πίεζε ψηλά την ΑΕΚ και της δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας. Οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Ανέστη στο ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο ήταν ξεκάθαρο ότι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά τις αναγκαστικές αλλαγές των Νικολιά και Τσιγκρίνσκι ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με το σουτ του Γιάκου στο 30′ να αποτελεί τη μοναδική ουσιαστικά καλή ευκαιρία των Ηπειρωτών. Η ΑΕΚ, κόντρα στη ροή του αγώνα, είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλά το σουτ του Λιβάγια βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Βελλίδη στο 44′.

Στο δεύτερο μέρος, η Ένωση ανέβασε στροφές και πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Ωστόσο, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Στο 62΄ο ΠΑΣ έχασε απίθανη ευκαιρία . Ο Γιάκος από τα τρία μέτρα έστειλε τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία, αλλά πάνω στη γραμμή είχε… ξεμείνει ο Ναδάλες ο οποίος έσωσε την ΑΕΚ, ενώ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ!  Στο 84′ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ, αλλά η «οβίδα» του Τσόσιτς «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη.

Το 0-0 «σφράγισε» τελικά τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς (79′ Βιδάλ), Λίλα, Μαυροπάνος, Νικολιάς (18’ Κοζορώνης), Ναδάλες, Γιάκος, Χαλκιαδάκης (90+2’ Καρανικας).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Τσιγκρίνσκι (25’ Γαλανόπουλος), Βράνιες, Τσόσιτς, Γκάλο, Βινίσιους, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (82′ Τρίστασον), Κλωναρίδης (62’ Μάνταλος), Λιβάγια.