Μωυσής Ελισάφ: Θέσεις και προτάσεις στους πολύτεκνους των Ιωαννίνων

Τις θέσεις και τις προτάσεις της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» για το δημογραφικό πρόβλημα και την στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ σε εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων του Νομού Ιωαννίνων.

Ο κ. Ελισάφ, καθώς και υποψήφιοι της παράταξης που μετέχουν στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου και μετείχαν στον διάλογο που ανοίγει ο σύλλογος με όλες τις παρατάξεις εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι το δημογραφικό αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα της πατρίδας μας που απαιτεί εθνικές λύσεις.

Η αυτοδιοίκηση από την πλευρά της μπορεί να συνδράμει στην στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, όπως επίσης πρέπει να στηρίξει τα νέα ζευγάρια και να τους δώσει κίνητρα για να αποκτήσουν παιδιά. Ο ρόλος της όμως δεν είναι πρωταγωνιστικός αλλά βοηθητικός.

Αναφερόμενος στα αιτήματα του Συλλόγου Πολυτέκνων του Νομού Ιωαννίνων τόνισε ότι είναι εύλογα  και ορισμένα από αυτά μπορούν άμεσα να υλοποιηθούν.

Σε αυτά περιλαμβάνεται η λειτουργία Πολιτιστικού Κέντρου Πολυτέκνων ή η παραχώρηση από το Δήμο ενός χώρου πολλαπλών χρήσεων για τις αυξημένες καθημερινές ανάγκες των πολύτεκνων οικογενειών.

Για το αίτημα της μείωσης των δημοτικών τελών τόνισε ότι πρέπει να παραμείνουν οι μειώσεις που υπάρχουν αλλά να τροποποιηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια. Αντίστοιχα το ίδιο πρέπει να συμβεί και με τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΙ.

«Είναι προφανές ότι όλες οι αλλαγές πρέπει να γίνουν μετά από ανάλυση των συνεπειών τους στους προϋπολογισμούς του Δήμου και των νομικών του προσώπων. Ακράδαντη πεποίθησή μας είναι η υποστήριξη όλων των συμπολιτών μας που έχουν αποδεδειγμένα ανάγκη σε όλες τις υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος στους πολίτες», κατέληξε ο κ. Ελισάφ.