Μόνο περηφάνεια για τον ΠΑΣ

“Εδώ που έφτασες, λίγο δεν είναι, τόσο που έκαμες μεγάλη δόξα”. Αυτό το μικρό κομμάτι από το ποίημα του Καβάφη “Το πρώτο σκαλί”, αντικατοπτρίζει την προσπάθεια και τον μεγάλο αγώνα που έδωσε ο ΠΑΣ, ο οποίος πάλεψε ως ίσος πρός ίσο την Άλκμααρ, άσχετα εαν τελικά δεν κατάφερε να πάρει τη μεγάλη πρόκριση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης):Πασχαλάκης, Λίλα, Μπέριος, Μιχαλη, Γιάκος, Τζημόπουλος, Κόντε, Ακόστα, Ναδάλες, Καρανίκας, Κοζορώνης

Στον πάγκο της ομάδας της Ηπείρου κάθονται οι: Περιστερίδης, Γαρουφαλιάς, Φερφελής, Δώνης, Κούτρης, Σκόνδρας, Μαμπουλού.

ΑΖ Άλκμααρ (Φαν ντε Μπρομ): Rochet, Van Eijden, Vlaar, Haps, Jahanbakhsh, Van Overeem, Weghorst, Henriksen, Dabney Souza, Luckassen, Wuytens

Στον πάγκο της ολλανδικής ομάδας βρίσκονται οι: Coutinho, Johansson, Muhren, Brezancic, Friday, Garcia, Til.

Φίλμ του αγώνα:

Ο ΠΑΣ πέτυχε αυτό που ήθελε, ένα γρήγορο γκολ και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα αιφνιδιάζοντας τους Ολλανδούς.

Πρώτο γκολ του Ισπανού Πέδρο Κόντε στο 9ο λεπτό με τη φανέλα του ΠΑΣ.

Πρώτη κίτρινη στο ματς είναι για τον Κοζορώνη στο 18′.

Σουτ του Χαπς στο 24′ έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα έφυγε άουτ.

ΓΚΟΛ στο 29′ για την Άλκμααρ με τον Σόουζα. Ο Γιαχανμπακς ξέφυγε από το Ναδάλες,έκανε την συρτή σέντρα και ο Σόουζα με σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

ΓΚΟΛ στο 36′ για την ‘Αλκμααρ με τον Λούκασεν. Ο Ναδάλες έχασε τον Λούκασεν βγήκε στην πλάτη του και με σουτ έκανε το 1-2, κάνοντας την ολική ανατροπή του σκορ.

Στο 44΄ο Βέργκοχστ βρήκε με τακουνάκι τον Χένρικσεν, αυτός έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.

Λήξη πρώτου ημιχρόνου. Ο ΠΑΣ αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με το γρήγορο γκολ του Κόντε, η Άλκμααρ  βγήκε μπροστά και κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή και να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-2.

Ο ΠΑΣ ήταν πολύ καλός στο πρώτο τέταρτο, ξεκίνησε φουριόζος, όμως κάπου εκεί “ξύπνησαν” οι Ολλανδοί και παίζοντας κυρίως από την πλευρά του Ναδάλες κατάφεραν να δημιουργήσουν ρήγματα και να πετύχουν δύο γκολ.

Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου

Με μια αλλαγή ξεκινάει ο ΠΑΣ Γιάννινα στο δεύτερο ημίχρονο στη θέση του Τζημόπουλου μπήκε ο Σκόνδρας.

Ο κόσμος του ΠΑΣ ενισχύει όσο μπορεί την προσπάθεια των παικτών του Γιάννη Πετράκη.

Δεύτερη αλλαγή στο 51′ για τον ΠΑΣ στην θέση του Γιάκου πέρασε ο Μαμπουλού.

Στι 54′ ο Πασχαλάκης με τον Μπέριο μπερδεύτηκαν, ο Μπέριος γύρισε πίσω την μπάλα την ώρα που ο Πασχαλάκης έκανε έξοδο και ενώ αυτή είχε πορεία προς τα δίχτυα την τελευταία στιγμή έδιωξε ο Πασχαλάκης.

Ευκαιρία στο 56΄για τον ΠΑΣ με τον Μαμπουλού να κάνει το δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή της Άλκμααρ και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στο 60′ κίτρινη κάρτα στον Μπέριο.

Στο 62′ κίτρινη κάρτα στον Λίλα.

Φοβερή απόκρουση στο 69′ του Πασχαλάκη στο σουτ του Βαν Όβερεμ.

Το πάρτι στις κερκίδες συνεχίζεται από τους οπαδούς του ΠΑΣ.

Πρώτη αλλαγή στο 71’ για την ‘Άλκμααρ, στην θέση του Βαν Όβερμ πέρασε ο Τιλ.

Τρίτη και τελευταία αλλαγή στο 78′ για τον ΠΑΣ στην θέση του Κοζορώνη, πέρασε ο Δώνης.

Δεύτερη αλλαγή στο 79′ για την Άλκμααρ στην θέση του Σόουζα μπήκε ο Γκαρσία.

Ωραία προσπάθεια και σουτ του Ακόστα στο 86’, ο Ρόσετ μπλόκαρε την μπάλα.

Όμορφο και σπουδαίο ταξίδι χαρακτήρισε την ευρωπαϊκή περιπέτεια του ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιάννης Πετράκης στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με την Άλκμααρ, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους Ηπειρώτες που βρέθηκαν στο γήπεδο και τόνισε ότι η αξιοπρεπής πορεία της ομάδας της Ηπείρου θα αποτελέσει κίνητρο για μια εκ νέου καλή πορεία στο πρωτάθλημα.

Πιο δύσκολη από ότι περίμενε χαρακτήρισε την πρόκριση της ομάδα του, ο προπονητής της ‘Αλκμααρ Φαν ντε Μπρόμ , ο οποίος έδειξε εντυπωσιασμένος από τους οπαδούς του ΠΑΣ.