Μ. Ελισάφ: Επίσκεψη στα Τρίκαλα, «Ρωτώντας πας στην… έξυπνη πόλη»

Τα Τρίκαλα, σε τακτά χρονικά διαστήματα μονοπωλούν το ενδιαφέρον σε Ελλάδα και εξωτερικό για το άλμα που έχουν κάνει στις νέες τεχνολογίες και την διασύνδεσή τους με την καθημερινότητα των πολιτών.

Τα Τρίκαλα αποτελούν σημείο αναφοράς για την τοπική αυτοδιοίκηση. Την δυνατότητα να δουν από κοντά το μικρό θαύμα που έχει επιτευχθεί και να ενημερωθούν διεξοδικά για τα επιτεύγματα του Δήμου είχε η επιτροπή «Έξυπνη Πόλη» της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή», η οποία επισκέφθηκε τα Τρίκαλα και είχε μακρά και γόνιμη συνάντηση με τον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου.

Η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα. Ο κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη δημιουργία και στη διαχείριση μιας «έξυπνης πόλης», μεταφέροντας τη συσσωρευμένη του εμπειρία για τον τρόπο που μπορεί να γίνει η υλοποίηση επιμέρους αλλά και γενικότερων έργων.

Όλα τα θέματα αναλύθηκαν εις βάθος σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο, αφού οι εκπρόσωποι της παράταξης είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν από τον κ. Παπαστεργίου στο κέντρο ελέγχου της έξυπνης πόλης των Τρικάλων («SmartTrikala»).

Η παράταξή «Γιάννενα Νέα Εποχή» εργάζεται εντατικά για την κατάρτιση του προγράμματός της.

Τα μέλη της αντίστοιχης επιτροπής επισημαίνουν ότι πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος στο συγκεκριμένο τομέα, ώστε να επιτευχθούν «έξυπνες» λύσεις στα καθημερινά προβλήματα του δημότη, με τη χρήση των ενδεδειγμένων σύγχρονων τεχνολογιών.

Οι συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, επαγγελματίες της πληροφορικής και άλλους πολίτες θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα.