Νεκρός ο μακελάρης της Λας Ράμπλας -Πυροβολήθηκε από την αστυνομία

Η Αστυνομία της Καταλονίας εντόπισε και τελικά σκότωσε σήμερα νωρίς το απόγευμα τον δράστη του μακελειού στην Λας Ράμπλας.

Η αστυνομία αναζητούσε εδώ και ημέρες τον Μαροκινό Γουνές Αμπουγιακούμπ — τον μοναδικό από τους 12 υπόπτους που εξακολουθούσε να διαφεύγει — εδώ και αρκετές ημέρες και είχε ταυτοποιηθεί ως ο οδηγός του βαν που σκόρπισε τον θάνατο στον κεντρικό δρόμο της Βαρκελώνης.

Ο εντοπισμός του έγινε στην περιοχή Σουμπιράτς 50 χλμ ανατολικά της Βαρκελώνης, κάτι που δείχνει ότι τελικά ο δράστης δεν είχε διαφύγει στην Γαλλία.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και σκότωσαν τον σκότωσαν, καθώς φορούσε ζώνη με εκρηκτικά και ήταν επικίνδυνος. Μάλιστα, όπως αναφέρει η El Pais φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»

Ο Αμπουγιακούμπ σκότωσε την Πέμπτη το απόγευμα 13 ανθρώπους στην Λας Ράμπλας με το λευκό βαν και έναν άνδρα όταν τον μαχαίρωσε για να του πάρει το όχημα του.

Αυτή τη στιγμή ένα ρομπότ της αστυνομίας εξετάζει το σώμα του νεκρού τρομοκράτη για να διαπιστωθεί αν η ζώνη με τα εκρηκτικά είναι αληθινά ή ψεύτικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» πριν τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί.

Ο άνδρας εντοπίστηκε όταν μία γυναίκα ανέφερε ότι τον είδε, τον ρώτησε αν θέλει κάτι και αυτός άρχισε να τρέχει σε αμπελώνα. Ετσι ειδοποίησε την Αστυνομία και τον εντόπισαν για να ακολουθήσουν μετά οι πυροβολισμοί και ο θάνατος του.