ΝΟΔΕ Ιωαννίνων:”Mόνη πραγματική λύση είναι ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία “

Δελτίο τύπου εξέδωσε η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων με αφορμή την παρουσία του Προέδρου της Ν.Δ. κ Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων αναφέρει:

Το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τον οδικό χάρτη για το οριστικό τέλος των μνημονίων και την ανοικοδόμηση της Ελλάδας που μας αξίζει.

Σε πλήρη αντίθεση με την ακατάσχετη παροχολογία και τον ανεύθυνο λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε μια συμφωνία αλήθειας με τον ελληνικό λαό. Μια συμφωνία που περιλαμβάνει ρεαλιστικές, επακριβώς κοστολογημένες και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις. Το τρίπτυχο της συμφωνίας αποτελείται από στοχευμένες μειώσεις της υπέρμετρης φορολογίας, εμπροσθοβαρείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και φυσικά περιορισμό της κρατικής σπατάλης.

Αποτέλεσμα αυτών θα είναι να δοθεί μια πολύτιμη ανάσα  σε μια οικονομία που στενάζει έπειτα από χρόνια ύφεσης και η δημιουργία ενός εξορθολογισμένου σύγχρονου δυτικού κράτους και η θεμελίωση μιας πραγματικά ελεύθερης, ανταγωνιστικής και παραγωγικής οικονομίας.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε  δύο ενδεικτικά πακέτα μέτρων: το πρώτο πακέτο περιλαμβάνει γενναία μέτρα στην κατεύθυνση που αναφέραμε πιο πάνω, όπως η  μείωση των φορολογικών συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα με εισαγωγικό συντελεστή 9%, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων και η μείωση του ΦΠΑ, με καθιέρωση δύο συντελεστών 11% και 22%.

Όλα αυτά υπό τον όρο μείωσης του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων από 3,5% σε 2%, προϊόν μιας ουσιαστικής διαπραγμάτευσης μεταξύ εταίρων χωρίς νταούλια και ζουρνάδες.

Το δεύτερο που είναι άμεσα εφαρμόσιμο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την μείωση του  ΕΝΦΙΑ 30% εντός διετίας, την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί και την κατάργηση της αύξησης του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια. Ειδικά τα δύο τελευταία μέτρα θα βοηθήσουν ιδιαίτερα αγροτικές δοκιμαζόμενες περιοχές όπως η Ήπειρος.

Είναι πλέον φανερό πως η μόνη πραγματική λύση είναι ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.