ΟΑΕΔ -Επιδόματα ανεργίας: Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα της δίμηνης παράτασης

Με τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας θα δοθεί το πράσινο φως για την καταβολή της δίμηνης παράτασης των επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ που έληξαν τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η ΚΥΑ θα ορίζει την δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ που έληξαν τους τρεις μήνες του καλοκαιριού και αφορά την τακτική επιδότησης ανεργίας το επίδομα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έχουν ήδη πιστοποιήσει και καταρτίσει στις σχετικές λίστες με τα ονόματα των δικαιούχων ώστε μόλις λάβουν την σχετική έγκριση από τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν στις πληρωμές. Σύμφωνα με πηγές του ΟΑΕΔ, οι πληρωμές αναμένεται να γίνουν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Τι προβλέπει η απόφαση
Η απόφαση προβλέπει αναλυτικά πως η διάρκεια της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων, του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων-ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ – τ. Ο.Α.Ε.Ε., τ. Ε.Τ.Α.Π. – Μ.Μ.Ε. και του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων-ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ – τ. ΕΤΑΑ (τ. Τομέας ΤΣΜΕΔΕ, τ. Τομέας ΤΣΑΥ, τ. Τομέας Ασφάλισης Νομικών), για όσους δικαιούχους έληξε εντός του Ιουνίου, του Ιουλίου και του Αυγούστου 2020 παρατείνεται για 2 μήνες. Δηλαδή οι παραπάνω δικαιούχοι θα λάβουν τα επιδόματά τους για άλλους δύο μήνες.
Aftodioikisi.gr