ΟΑΕΔ: 14 ανοιχτά προγράμματα

Πάνω από 100.000 θέσεις εργασίας προσφέρουν 14 προγράμματα του ΟΑΕΔ τα οποία παραμένουν ανοιχτά και περιμένουν τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων επιχειρηματιών.
Μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων, οι επιχειρήσεις μπορούν να αυξήσουν το προσωπικό τους με το μισό κόστος, καθώς επιδοτείται η πρόσληψη η αμοιβή και οι ασφαλιστικές εισφορές. Ταυτόχρονα αποτελούν ευκαιρίες για χιλιάδες ανέργους, όλων των ηλικιών, να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, τα προγράμματα καλύπτουν όλες τις κατηγορίες ανέργων είτε είναι νέοι, ηλικίας έως 25 ετών, έως 35 ετών, καθώς και ανέργους άνω των 50 ετών. Επίσης καλύπτουν ειδικές κατηγορίες, όπως σπουδαστές, για την πρακτική τους άσκηση και την είσοδο στην αγορά εργασίας, απεξαρτημένους, αποφυλακισμένους κ.λπ.
Ξεχωρίζουν τα προγράμματα για την απασχόληση πτυχιούχων, με στόχο την ανάσχεση του brain drain και της φυγής στο εξωτερικό νέων πτυχιούχων.

Καλύπτονται επίσης ΑΜεΑ, με ειδικό πρόγραμμα που εκτός από την επιδότηση για την πρόσληψη ατόμου με ειδικές ανάγκες, παρέχεται στην επιχείρηση και επιδότηση για τη διαμόρφωση του χώρου ώστε να έχουν πρόσβαση οι εργαζόμενοι με ειδικές ανάγκες.

Από τα προγράμματα είναι σαφές, πως η στόχευση είναι αντιμετώπιση της ανεργίας σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες. Στους νέους ηλικίας έως 25 ετών όπου η ανεργία είναι στο 38%, στους μακροχρόνια ανέργους που ανέρχονται σε 700.000 άτομα καθώς και στο εργατικό δυναμικό ηλικίας άνω των 50 ετών.

aftodioikisi.gr