ΟΑΕΕ: Παράταση έξι μηνών στη χορήγηση σύνταξης σε ανάπηρους

Παράταση για έξι μήνες, που ισχύει από την 1η Ιουλίου έως και την 31η Δεκεμβρίου 2016, ώστε να συνεχίσουν να χορηγούνται συντάξεις σε ανάπηρους, αποφάσισε να παρέχει και ο ΟΑΕΕ.

Ακολουθώντας την κατεύθυνση που έχει δώσει το υπουργείο Εργασίας, η διοίκηση του Οργανισμού, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τονίζεται ότι η εξάμηνη παράταση δίνεται για περιπτώσεις λήξης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος «με αιτία την αναπηρία έως την 31/12/2016 και εφόσον εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων».

AdTech Ad

Η προϋπόθεση που τίθεται είναι οι ανάπηροι να είχαν κριθεί για το δικαίωμα αυτό «το αμέσως προηγούμενο διάστημα από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω».

Εκκρεμεί πάντως από το υπουργείο Εργασίας, η σχετική διάταξη, που πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή, για να επικυρωθεί και τυπικά το σκέλος της παράτασης.

Επισημαίνεται ότι η συνταξιοδοτική παροχή παρατείνεται από την 01/7/2016 και για έξι μήνες -ακόμη κι αν αυτή έχει λήξει προγενέστερα. Αντίθετα, παροχή που λήγει μετά την 31/12/2016 δεν παρατείνεται.