Οι εργαζόμενοι της Εγνατίας Οδού ζητούν να παραμείνει δημόσιος ο αυτοκινητόδρομος

Την πλήρη αντίθεση τους με την προγραμματισμένη ιδιωτικοποίηση του βασικού άξονα της Εγνατίας Οδού και επιπλέον 3 κάθετων αξόνων δηλώνουν και πάλι οι εργαζόμενοι της Εγνατίας Οδού με δελτίο τύπου που εξεδώθη σήμερα. Το κείμενο αναφέρει τα παρακάτω:

H «Εγνατία οδός Α.Ε.», μόνο από τα έσοδα του σταθμού διοδίων Προμαχώνα από την 7η Ιουλίου 2016, έχει ήδη καταθέσει στο Λογαριασμό για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους στην Τράπεζα της Ελλάδος το ποσό των 1.223.039,95€

Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.»:
-Είναι ο πρώτος κρατικός οργανισμός στη Βόρεια Ελλάδα -ίσως και σε όλη τη χώρα- που χρηματοδοτεί απευθείας τη μείωση του Δημοσίου χρέους.
-Μόνο από τους νέους μεθοριακούς σταθμούς διοδίων Προμαχώνα και Κρυσταλλοπηγής θα εισφέρει στη μείωση του δημόσιου χρέους τα επόμενα 35 χρόνια (όσο και η σχεδιαζόμενη περίοδος παραχώρησης) 400.000.000€.
-Διατηρεί κατά 50% φθηνότερη χρέωση διοδίων στην Ελλάδα.
-Διατηρώντας τη φθηνότερη χρέωση διοδίων και καλύπτοντας τις δαπάνες συντήρησης του αυτοκινητοδρόμου, από το σύνολο των εσόδων διοδίων μπορεί να συνεισφέρει άμεσα στη μείωση του δημόσιου χρέους μέχρι και 60.000.000€ κάθε χρόνο.

Η σχεδιαζόμενη από το ΤΑΙΠΕΔ παραχώρηση της Εγνατίας Οδού για 35 χρόνια, θα έχει ως αποτέλεσμα σημαντικά μικρότερα οικονομικά οφέλη στο ελληνικό δημόσιο, δεν αποτελεί αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και θα επιβαρύνει σημαντικά τους χρήστες του αυτοκινητόδρομου λόγω αύξησης των διοδίων.

Οι εργαζόμενοι της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» θα συνεχίσουν να προβάλουν, με υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα, όλα τα πραγματικά οικονομικά και τεχνικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών. Στο περίπτερο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (περίπτερο 3, stand 10), με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων λειτουργεί Οθόνη που απεικονίζει, δυναμικά σε πραγματικό χρόνο, την οικονομική συνεισφορά της Εταιρίας στη μείωση του χρέους.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ΔΕΘ οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν σχετικά και τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

ypodomes.com