Ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καλαμιάς

Ένα όμορφο, σύγχρονο, λειτουργικό και ενεργειακά αναβαθμισμένο σχολικό κτίριο είναι πλέον στη διάθεση των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Με εξωτερική μόνωση, με νέα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου, νέο φωτισμό led, και θέρμανση με αντλίες θερμότητας, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο της Καλαμιάς, δημιουργεί ένα περιβάλλον ιδανικό, ζεστό και πολύ πιο υγιεινό.

Ειδικότερα οι εργασίες της ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Καλαμιάς, που έχουν ολοκληρωθεί είναι συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ (ΠΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ).

Ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης επισκέφτηκε το σχολείο συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Δημήτρη Σφήκα, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμιάς Βασίλη Τζώρα και τον Διευθυντή του Σχολείου Παντελή Καλαμπόκη. Όπως ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του και διαπίστωσε ο Δήμαρχος οι εργασίες προχώρησαν μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

«Ακόμη μία ενεργειακή αναβάθμιση σε σχολική μονάδα του Δήμου μας ολοκληρώθηκε, σε συνέχεια της προσπάθειας που υλοποιούμε στην κατεύθυνση της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας των δημόσιων κτιρίων και της βελτίωσης της ποιότητας της θέρμανσης, εξοικονομώντας πόρους τους οποίους διαθέτουμε προς άλλες δράσεις για την εκπαιδευτική κοινότητα. Η φροντίδα της Δημοτικής μας αρχής για τα σχολεία και τους αύλειους χώρους είναι αδιάκοπη», επεσήμανε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω σχολείο τοποθετήθηκε νέος ελαστικοσυνθετικός τάπητας στο γήπεδο μπάσκετ.

Στοιχεία για το έργο

Το έργο αφορά παρεμβάσεις αναβάθμισης και βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας και της ποιότητας θέρμανσης, σε δημόσια κτίρια και σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Αρταίων και συγκεκριμένα του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καλαμιάς.

Υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις θερμοπρόσοψης, μόνωσης τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, αντλίες θερμότητας, αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων (παραθύρων και εξώθυρες) και όλων των φωτιστικών σωμάτων με νέα, τεχνολογίας