Ομόφωνη στήριξη του ΚΕΘΕΑ από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Υπέρ της διατήρησης του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ και της ενίσχυσης των επιστημονικών δράσεων του τάχθηκαν όλες οι παρατάξεις στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε στη διαχρονική συνδρομή της Περιφέρειας στο Κ.Ε.Θ.Ε.Α., αρχής γενομένης από τις πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει ως Νομάρχης Ιωαννίνων για την ίδρυση των δομών του αρχικά στα Ιωάννινα- οι οποίες στη συνέχεια επεκτάθηκαν και σε άλλες πόλεις- περιοχές της Ηπείρου- τονίζοντας ότι στην πορεία του αποδείχτηκε μια δομή που βοήθησε πολύ κόσμο, δίνοντας τον «καθαρό από εξαρτήσεις» στην κοινωνία.
Όσον αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επέρχονται αλλαγές στη Διοίκησή του, ανέγνωσε έγγραφο με συγκεκριμένες προτάσεις που υπέβαλε στον Υφυπουργό Συντονισμού για το Κυβερνητικό Έργο Άκη Σκέρτσο, το οποίο εισηγήθηκε στη συνέχεια στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, το οποίο και υιοθετήθηκε στο σύνολό του.
Το έγγραφο αυτό – το οποίο θα συνοδεύεται και από τυχόν επιμέρους παρατηρήσεις των άλλων Περιφερειακών Παρατάξεων- αποτελεί και τη βάση ψηφίσματος που θα εκδώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο,
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκ μέρους γονέων ατόμων που λαμβάνουν υπηρεσίες από το ΚΕΘΕΑ, τοποθετήθηκε και έκανε εκτεταμένη παρουσίαση του έργου και κυρίως του τρόπου με τον οποίον αντιμετωπίζονται οι εξαρτήσεις από το Κέντρο η κ. Τέτα Ζαϊμη.