Ουκρανία: Νύχτα τρόμου στο Κίεβο

Φωτογραφίες: Twitter/AP Photo/Vadim Ghirda

Ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί να σφυροκοπά για έβδομη ημέρα την Ουκρανία, με την αγωνία για την εξέλιξη της ρωσικής εισβολής να εντείνεται.

Την ώρα που το παγκόσμιο αίτημα για επιστροφή των δύο πλευρών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εισακούστηκε, με τους εκπροσώπους Ρωσίας και Ουκρανίας να συναντιούνται τελικά αύριο στο Μπρεστ της Λευκορωσίας, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζονται.

Σύμφωνα με ανταποκρίσεις, οι Ρώσοι έπληξαν αγωγό τηλεθέρμανσης στην πόλη του Κιέβου, ενώ οι Ουκρανοί κατέρριψαν ρωσικό πύραυλο που είχε στόχο το υπουργείο Άμυνας.

Η ισχυρή έκρηξη κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου οφείλεται σε ρωσικό αεροπορικό πλήγμα, ενώ πλήθος κόσμου -ανάμεσά τους πολλά γυναικόπαιδα- έσπευσαν να απομακρυνθούν από το σημείο, αναφέρει σε ανακοίνωση η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ουκρανίας (Ukrzaliznytsya).

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικού σταθμού υπέστησαν υλικές ζημιές, ενώ δεν υπάρχουν για την ώρα πληροφορίες για θύματα. Τα δρομολόγια των τρένων δεν έχουν διακοπεί.

Ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντόν Χεραστσένκο, αναφέρει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ότι από την «πυραυλική επίθεση» κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα στο δίκτυο παροχής θέρμανσης, εν μέσω του ψύχους που επικρατεί στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Πηγή: iefimerida.grΟυκρανία: Νύχτα τρόμου στο Κίεβο -Οι Ρώσοι έπληξαν αγωγό τηλεθέρμανσης, οι Ουκρανοί κατέρριψαν ρωσικό πύραυλο – iefimerida.gr