Ο Γ. Καραγιάννης Εκπρόσωπος της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Διάσκεψη για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, θα συμμετάσχει, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο, στην Κοινοβουλευτική Διάσκεψη για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) που συνδιοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU) στις 26 με 28 Σεπτεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του ΠΟΕ στη Γενεύη.

 

Η Κοινοβουλευτική Διάσκεψη για τον ΠΟΕ συγκαλείται σε ετήσια βάση και αποσκοπεί στην ενίσχυση της δημοκρατίας στο διεθνές εμπόριο, προσδίδοντας κοινοβουλευτική διάσταση στην πολυμερή εμπορική συνεργασία.

 

Οι συμμετέχοντες βουλευτές, που ειδικεύονται σε θέματα διεθνούς εμπορίου στα αντίστοιχα εθνικά κοινοβούλια, έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες σε ζητήματα διεθνούς εμπορίου με συναδέλφους άλλων κοινοβουλίων, κυβερνητικούς διαπραγματευτές και αξιωματούχους του ΠΟΕ.

 

Στο πλαίσιο της διάσκεψης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό φόρουμ με τη συμμετοχή εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και της κοινωνίας των πολιτών, με κεντρικό θέμα “Κάνοντας το εμπόριο δίκαιο: Η συμβολή των κοινοβουλίων”.