Πάμε και όπου βγεί…..

Είναι πια δεδομένο οτι ζούμε σε μια χώρα, όπου όλα συνεχίζουν να λειτουργούν στο “παμε και όπου βγεί”. Μια χώρα-μπ@ρδέλο, όπου εν έτει 2023 δύο τρένα συγκρούονται μεταξύ τους και χάνουν τη ζωή τους με φρικιαστικό τρόπο τόσοι άνθρωποι.

Μια χώρα όπου ο ΟΣΕ ξεπουλήθηκε γιατί τον είχαν κατασπαράξει τα γνωστά λαμόγια παλαιοτέρων εποχών, μια χώρα όπου στην ουσιαστικά μοναδική σιδηροδρομική γραμμής της…προκοπής υπάρχουν σημεία όπου οι δύο ράγες γίνονται μια!!

Μια χώρα όπου παραγγέλνεις φαγητό και ξέρεις ανα πάσα στιγμή που βρίσκεται ο διανομέας και κανείς δεν είδε οτι 2 τρένα πανε το ενα πάνω στο άλλο. Φυσικά θα κυνηγήσουν τους υπαλλήλους που ενδεχομένως να διέπραξαν ανθρώπινο λάθος. Καμία παραίτηση όμως δεν θα υπάρξει.Πολιτική εννοώ.Ευθυξία; Άγνωστη λέξη.Τιμιότητα; Επίσης.Και πολλές άλλες λέξεις που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω.

Το αίμα των ανθρώπων αυτών που τόσο άδικα χύθηκε σήμερα στα καταραμένα Τεμπη, θα είναι για πάντα στα χέρια όλων των πολιτικάντηδων που πέρασαν δεκαετίες ολόκληρες απο αυτή τη χώρα.Που κανείς δεν φρόντισε να εκσυγχρονιστεί αυτό το ρημάδι το σύστημα τηλεμετρίας. Η έστω που δεν έλεγξε την εταιρία που εξαγόρασε τον ΟΣΕ για το εαν θα το εγκαταστήσει. Αλλά τα 50 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο πριμοδότηση της άγονης γραμμής απο την τσέπη μας μαλλον είναι λίγα…

Σιωπή και μόνο σιωπή σήμερα. Και η σημαία αυτή που εγινε viral στο ίντερνετ τα λέει όλα για το… επιτελικό μας κράτος.Να τους χαιρόμαστε όλους και με τις υγείες μας…