Πανελλήνιες 2017: Αύριο η ανακοίνωση των βαθμολογιών

Ανακοινώνονται αύριο Παρασκευή το πρωί οι βαθμολογίες των υποψήφιων πανελλαδικών εξετάσεων στη Μαγνησία αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα με εξαίρεση τη Λέσβο και τη Χίο.
Οι καταστάσεις με τις βαθμολογίες θα αναρτηθούν στα Λύκεια του Νομού από τις 11 το πρωί και μετά.. Οι υποψήφιοι στις καταστάσεις δεν θα βλέπουν το όνομά τους, αλλά τον κωδικό τους που είχαν, όταν εξετάστηκαν.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχει ειδοποιήσει τους διευθυντές των σχολείων να μεταβούν στο Μουρτζούκου νωρίς το πρωί για να παραλάβουν τις βαθμολογίες. Στη συνέχεια θα συνεδριάσουν οι σύλλογοι διδασκόντων για τη διασταύρωση των στοιχείων και θα ακολουθήσει η ανάρτησή τους.
Η αγωνία των υποψήφιων έχει φτάσει στο «κόκκινο», καθώς περιμένουν να δουν, πώς έγραψαν. Βέβαια οριστικά η αγωνία τους θα τερματίσει στα τέλη Αυγούστου, όταν θα ανακοινωθούν και οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Ωστόσο από αύριο το μεσημέρι θα γνωρίζουν πολύ καλά σε ποια σχολή μπορούν να στοχεύσουν.
Οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Φέτος οι βαθμολογίες των πανελλαδικών ανακοινώνονται τουλάχιστον δέκα ημέρες αργότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αυτό συμβαίνει, επειδή άργησαν να ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις.
Στο μεταξύ ήδη είναι σε εξέλιξη η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων. Βέβαια αυτό δεν γίνεται, γιατί οι υποψήφιοι ακόμη δεν ξέρουν τους βαθμούς τους. Από αύριο Παρασκευή, όμως το μεσημέρι, θα μπορεί να γίνει, αφού οι υποψήφιοι θα έχουν υπολογίσει τα μόριά τους για την εισαγωγή σε κάποια σχολή.
Μάλιστα το υπουργείο όρισε δύο ημέρες, την Πέμπτη 6 Ιουλίου και την Παρασκευή 14 Ιουλίου που τα σχολεία θα είναι ανοικτά για να εξυπηρετούν τους μαθητές που χρειάζονται βοήθεια.
Όπως ανέφερε διευθυντής ΓΕΛ Βόλου, υπάρχουν μαθητές που δεν έλαβαν ακόμη τους κωδικούς τους και γίνεται προσπάθεια να επικοινωνήσει μαζί τους για να τους ενημερώσει σχετικά.