Παππάς: θα μπορούσε κανείς να είναι καχύποπτος για το ρόλο Στουρνάρα

Αιχμές για τη θητεία Στουρνάρα στην κυβέρνηση Σαμαρά και τα δάνεια σε ΜΜΕ που διερευνά η Εξεταστική. Ρητή διαβεβαίωση ότι πρόσωπα με αμετάκλητη καταδίκη δεν θα λάβουν τηλεοπτικές άδειες. Αρχές Αυγούστου η δημοπρασία.

Την προηγούμενη ιδιότητα του Γιάννη Στουρνάρα, ως υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά υπενθύμισε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σημειώνοντας υπαινικτικά ότι σήμερα το ίδιο πρόσωπο καλείται ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος  να ελέγξει δάνεια που δόθηκαν εκείνη την περίοδο σε επιχειρήσεις ΜΜΕ.

AdTech Ad

«Ένας καχύποπτος θα μπορούσε να συνδέσει την προηγούμενη ιδιότητα του κ. Στουρνάρα που ήταν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά και η οποία πολιτεύθηκε με πάρα πολύ συγκεκριμένο τρόπο στο καυτό θέμα που συζητάμε» τόνισε ο κ. Παππάς απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ν. Νικολόπουλου για τον δανεισμό των ΜΜΕ και τις τηλεοπτικές άδειες “Θα μπορούσε κάποιος να είναι εξαιρετικά καχύποπτος εξ αυτής της προτεραίας ιδιότητας του κ. Στουρνάρα” πρόσθεσε και αναφέρθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή που συγκρότησε η κυβέρνηση για να ελέγξει τη νομιμότητα του τραπεζικού δανεισμού ΜΜΕ και κομμάτων. «Ένα δεύτερο μάτι δεν βλάπτει ποτέ, ειδικά, αν το μάτι, το οποίο καλείται να ελέγξει είναι ομοειδές με το μάτι, το οποίο ελέγχεται» δήλωσε «φωτογραφίζοντας» τον κ. Στουρνάρα.

Όμως ο κ. Παππάς μίλησε και για «τρίγωνο της διαπλοκής» στο πεδίο των ΜΜΕ το οποίο συγκροτήθηκε από πολιτικές πιέσεις, τράπεζες και επιχειρήσες. « Δεν ήταν ένα ατύχημα. Θα έλεγα ότι ήταν ο τρόπος ζωής συγκεκριμένων συμφερόντων στην Ελλάδα» είπε και σημείωσε ότι προ ημερών, όταν γινόταν συζήτηση και υπήρχε κόντρα μεταξύ των ιδιοκτητών του τηλεοπτικού σταθμού MEGA CHANNEL, έφτασε ο Διευθυντής ενός εκ των συγκροτημάτων που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού να εγκαλεί τους άλλους δύο ιδιοκτήτες, για να βάλουν χρήματα στον σταθμό, επειδή απέκτησαν ισχύ και χρήμα. «Προσέξτε τι σας λέω. Αυτή ήταν μια δημόσια δήλωση: Ισχύς και χρήμα» ανέφερε.

Ο υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε, πάντως, ότι στο διαγωνισμό που τρέχει σήμερα για τις άδειες δεν θα επιτραπεί να συμμετάσχουν πρόσωπα που έχουν αμετάκλητη καταδίκη. «Οι έχοντες αμετάκλητη καταδίκη δεν μπορούν να συμμετέχουν» ξεκαθάρισε. Σημείωσε, μάλιστα ότι υπάρχει ελεγκτική εταιρεία, η οποία θα εξετάσει τους φακέλους των υποψηφιοτήτων για τον διαγωνισμό και επισήμανε ότι το υπουργείο συγκρότησε επιτροπή διεξαγωγής του διαγωνισμού συνεργαζόμενο με ελληνικά πανεπιστήμια για τον σχεδιασμό της δημοπρασίας. «Το υπουργείο δεν έχει να κάνει τίποτε άλλο παρά να μεριμνήσει για το αντικειμενικό της διαδικασίας» ανέφερε και μίλησε για αξιοσημείωτο ενδιαφέρον για την δημοπρασία που θα γίνει στις αρχές Αυγούστου.

news247.gr