Παρουσίαση του βιβλίου “Ρετούς” στους Μελιγγούς Δωδώνης

Το Σάββατο 20 Ιουλίου (20:30′), στον χώρο της Δανειστικής Βιβλιοθήκης στο κτίριο του Σχολείου Μελιγγών, η Αδελφότητα Απανταχού Μελιγγιωτών σας προσκαλεί στην παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου της Λένας Καλαϊτζή-Οφλίδη και του Σίμου Οφλίδη, με τον τίτλο “Ρετούς” των εκδόσεων ΝΗΣΙΔΕΣ.

Το ΡΕΤΟΥΣ αποτελεί μέρος της φωτογραφικής τεχνικής, και αφορά το ρετουσάρισμα (επιδιόρθωση / φτιάξιμο) των αρνητικών από τα οποία θα προκύψει η φωτογραφία. Το μυθιστόρημα αφηγείται τη γέννηση ενός ιστορικού φωτογραφείου της Θεσσαλονίκης το δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’40 και παρακολουθεί τους ιδιοκτήτες του, δύο δίδυμα αδέρφια, και την εξέλιξή τους μέχρι το σήμερα: άνοδος, ακμή, παρακμή και πτώση.

Η Λένα Καλαϊτζή-Οφλίδη και ο Σίμος Οφλίδης, ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη και γράφουν μαζί από το 1989. Το 1996 εξέδωσαν τα “Καραγκιόζικα της Θεσσαλονίκης”, τρία θεατρικά έργα, βραβευμένα από το υπουργείο Πολιτισμού. Το 1998 τα διηγήματα “Δυτικά της Σαλονίκης στις παράγκες με τους κύκνους” και την ίδια χρονιά το οδοιπορικό “Μονοξυλίτης”, έκδοση της Ιεράς Μονής Διονυσίου του Αγίου Όρους. Το 2001 τα τρία θεατρικά έργα “Τρία από την Τροία”, από τα οποία το ένα βραβεύτηκε από το υπουργείο Πολιτισμού. Από την προσωπική του πορεία ο Σίμος Οφλίδης έχει να παρουσιάσει τα πεζογραφήματα “Με τον Θανάση”, έργο που εκδόθηκε το 1982.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αγνή Τσίρκα (φιλόλογος) και οι συγγραφείς. Θα συντονίσει ο Περικλής Παππάς, καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Την εκδήλωση θα συνοδεύσει η μουσική της Ναταλίας Ζούπα, που θα παίξει μουσικά κομμάτια με το ακορντεόν της.