ΠΑΣάς και στην Τούμπα 0-1.. ξέρανε τον ΠΑΟΚ

Στην παγωνιά της Τούμπας οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ δεν κατάφεραν να ζεστάνουν τους οπαδούς της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο, έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, την ώρα που ο τερματοφύλακας της ομάδας των Ιωαννίνων έκανε σπουδαία εμφάνιση και σταμάτησε με κάθε πιθανό τρόπο τους αντιπάλους του έχοντας τουλάχιστον δέκα επεμβάσεις σε όλο το παιχνίδι.

Ο Γλύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα και Μάτος στην άμυνα, Κάνιας και Τσίμιροτ τα δυο αμυντικά χαφ, μπροστά τους ο Μπίσεσβαρ, στα άκρα της επίθεσης Πέλκας και Κάμπος και στην κορυφή ο Κουλούρης.

Από την άλλη, ο Γιάννης Πετράκης δεν άλλαξε το γνωστό 3-5-2 με Πασχαλάκη στην εστία, Μιχαήλ, Τζημόπουλο και Σκόνδρα στα στόπερ, Ναδάλες, Λίλα, Κοζορώνη, Καρανίκα και Κούτρη στη μεσαία γραμμή και μπροστά τους Γιάκο και Ακόστα, με τον δεύτερο να έχει και πιο περιφερειακό ρόλο.

O γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι δείχνοντας να ψάχνουν ένα γκολ πολύ νωρίς. Στο 2’ σε σουτ του Κουλούρη και στο 9’ σε ενέργεια του Τσίμιροτ, ο Πασχαλάκης έκανε διπλές επεμβάσεις για να κρατήσει το μηδέν. Ανάλογα ενήργησε και στο 13ο λεπτό, όταν ο Πέλκας έβγαλε την κάθετη πάσα στον Τζάλμα Κάμπος «καθαρίζοντας» τη φάση πριν γίνει επικίνδυνη.

Στο 16’ οι Γιαννιώτες είχαν την πρώτη τελική τους στο παιχνίδι, όταν ο Ακόστα έφυγε καλυπτόμενος φεύγει στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ από τα πλάγια, αλλά ο Γλύκος απομάκρυνε. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, ωστόσο, νικήθηκε ένα λεπτό αργότερα όταν ο Κουλούρης δεν κατάφερε να διώξει μέσα στην περιοχή και ο Τζημόπουλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Οι παίκτες του Ίβιτς πίεζαν για την ισοφάριση, αλλά ο Πασχαλάκης συνέχιζε τον… χαβά κάνοντας φοβερές αποκρούσεις τόσο στο 19’ όταν βρέθηκε απεναντί του ο Κάμπος όσο και στο στο 26’ όταν ο Πέλκας εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ από τη γωνία της περιοχής με στόχο το παραθυράκι της εστίας του ΠΑΣ.

Ο χρόνος κυλούσε, οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έκαναν το παιχνίδι τους και έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στο 37’ όταν ο Πέλκας
μέσα από την μικρή περιοχή γύρισε παράλληλα την μπάλα, αλλά ο πεσμένος στο έδαφος Κάμπος δεν μπορεί να τη στείλει εξ επαφής στα δίχτυα και ο Σκόνδρας απομάκρυνε.

Στο ίδιο έργο θεατές και στο δεύτερο ημίχρονο

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος και έχανε τα άχαστα! Διπλή ευκαιρία είχε ο Πέλκας στο 49ο και στο 50ο λεπτό, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Πασχαλάκη.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε φτάσει τις 19 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 13 στην εστία. Είχε, επίσης, την συντριπτική κατοχή της μπάλας (70%), αλλά όχι την ουσία. Ο χρόνος περνούσε, οι παίκτες του Ίβιτς έχαναν ευκαιρίες, ενώ από το 70’ και μετά δεν μπορούσαν να βρουν και διαδρόμους για να βγουν στην επίθεση και άρχισαν να αναλώνονται σε σέντρες και μακρινά σουτ.

Στο 75’ σημειώθηκε άλλη μια χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν ο Πασχαλάκης δεν εκτίμησε σωστά τη φάση, ο Πέλκας πήρε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Λέοβατς και έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία.

Μοναδική επιθετική ενέργεια των φιλοξενούμενων στο δεύτερο ημίχρονο ήταν στο 82ο λεπτό το σουτ του Ναδάλες, αδύναμο χωρίς να ανησυχήσει τον Γλύκο.  Παρά το τσουχτερό κρύο, ο Πασχαλάκης εξακολουθούσε να είναι… ζεστός και στο 85ο λεπτό έκανε άλλη μια μεγάλη επέμβαση σε πλασέ του Μπίσεσβαρ από το ύψος της περιοχής.

Και σαν να μην έφτανε ο 27χρονος τερματοφύλακας, στο 87’ μετά τη σέντρα του Μυστακίδη, ο Μάτος έστρωσε με το κεφάλι στον Αθανασιάδη, αυτός έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Μιχαήλ και στη συνέχεια στο αριστερό δοκάρι του για να καταλήξει κόρνερ.

Το γκολ για τον ΠΑΟΚ δεν ήρθε ούθτε στις καθυστερήσεις, παρά τις προσπάθειες του Φακούντο Περέιρα, ο οποίος μπήκε στα τελευταία λεπτά ως αλλαγή. ‘Ηταν η δεύτερη εντός έδρας ήττα για τον «Δικέφαλο του Βορρά» και λογικά ο Βλάνταν Ίβιτς τα είχε χαμένα μετά το τέλος του αγώνα μην έχοντας λόγια για να εξηγήσει τα ανεξήγητα…

Oι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Τσίμιροτ (67’ Μυστακίδης), Μπίσεσβαρ, Κάνιας, Πέλκας (86’ Περέιρα), Κουλούρης (61’ Αθανασιάδης), Κάμπος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Ναδάλες, Λίλα (27’ Γαρουφαλιάς – 76’ Μαμπουλού), Κοζορώνης, Καρανίκας, Κούτρης, Γιάκος (89’ Μπουκουβάλας), Ακόστα.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (σύνδεσμος Αθήνας). 

Το ταμείο του αγώνα 
Μια ομάδα έχανε ευκαιρίες με το τσουβάλι, η άλλη έκανε το παιχνίδι της, σκόραρε νωρίς, είχε σε καταπληκτική ημέρα τον τερματοφύλακά της και πήρε τη νίκη. Αυτή ήταν η εικόνα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ να αξίζει σίγουρα κάτι καθώς είχε την κυριαρχία, την κατοχή της μπάλας, τις ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά όχι το γκολ που θα του έδινε έναν ή περισσότερους βαθμούς.

Αυτός που έκρινε το παιχνίδι
Στην Τούμπα η θερμοκρασία ήταν υπό το μηδέν, αλλά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν… on fire. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης, ήταν αυτός που κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του έχοντας απέναντί του μια ομάδα που είχε περισσότερες από 20 τελικές προσπάθειες. Ο 27χρονος τερματοφύλακας ήταν μια ομάδα μόνος του και χάρη στη δική του εμφάνιση οι Γιαννιώτες έφυγαν από τη Θεσσαλονίκη με το τρίποντο.

Ο χειρότερος του αγώνα
Για ακόμα ένα παιχνίδι επιβεβαιώθηκε το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ευθύμης Κουλούρης δεν δικαίωσε την απόφαση του Βλάνταν Ίβιτς να τον ξεκινήσει βασικό κρατώντας στον πάγκο τον Στέφανο Αθανασιάδη. Ο Κλάους, από την άλλη, που μπήκε αλλαγή δεν κατάφερε να κάνει την δουλειά, δηλαδή, να σκοράρει στην μισή ώρα που αγωνίστηκε.

Ο έλεγχος των διαιτητών 
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Παπαπέτρου και των βοηθών του. Μοναδική φάση άξια αναφοράς είναι αυτή του 80ου λεπτού όταν οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μαμπουλού από τον Κάνιας μέσα στην περιοχή.

sdna.gr