ΠΑΣ Γιάννινα: Δεν το «καθάρισε»… και το πλήρωσε

Κακή συνήθεια έγινε πλέον για τον ΠΑΣ Γιάννινα να μην μπορεί να πάρει τρίποντο όταν φτάνει πρώτος στο γκολ.

Όπως και με τον Παναιτωλικό, και με την Ξάνθη, οι κυανόλευκοι προηγήθηκαν αλλά δεν μπόρεσαν να «καθαρίσουν» την υπόθεση νίκη και το πλήρωσαν.

Ο αγώνας έληξε με σκορ 1-1.

Μετά από ένα στείρο και χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά και έφτασε στο γκολ με πλασέ στο 49′ του Κόντε μετά από πολύ ωραία μπαλιά του Τζημόπουλου.
Όμως η Ξάνθη στην ουσία με ελάχιστες ευκαιρίες, έφτασε στην ισοφάριση με πλασέ του Γέντρισεκ στo 87′.

Νέα απώλεια βαθμών για τον ΠΑΣ, με ισοφάριση στα τελευταία λεπτά!

Στο ίδιο έργο θεατές με το παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό έγιναν όσοι βρέθηκαν σήμερα στο «Ζωσιμάδες», αφού ο ΠΑΣ Γιάννινα, αν και προηγήθηκε, τελικά ισοφαρίστηκε από την Ξάνθη σε 1-1, λίγο πριν από τη λήξη, για την 12η αγωνιστική της Super League.
Σε ένα μέτριο σχετικά πρώτο ημίχρονο, χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό, καλύτερα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο οι Ακρίτες, οι οποίοι είχαν δύο, τρεις καλές στιγμές να ανοίξουν πρώτοι το σκορ, με τον Βελλίδη να δηλώνει «παρών» και να κρατάει το μηδέν στην εστία του. Οι Γιαννιώτες δεν απείλησαν το τέρμα του Ζίβκοβιτς, με την μοναδική καλή στιγμή να καταγράφεται λίγα λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, με τον Κόντε να βρίσκεται σε πολύ καλή θέση για γκολ αλλά να αδυνατεί τελικά να σκοράρει.
Ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο παρουσίασαν οι «κυανόλευκοι» στο δεύτερο 45λεπτο, οι οποίοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά, με τους Θρακιώτες να είναι κλεισμένοι στα μετόπισθεν στη μεγαλύτερη διάρκεια. Η ισορροπία επήλθε πλήρως, με τους παίκτες του Γιάννη Πετράκη να αρχίζουν να ελέγχουν τον αγώνα και να προσπαθούν να απειλήσουν, κυρίως με τον Ισπανό, που και σε αυτό το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα κινητικός. Μπουκουβάλας και Μανθάτης επίσης έκαναν πολύ καλή εμφάνιση, αλλά και ο Λίλα, όσο ήταν στον αγωνιστικό χώρο, βοήθησε αρκετά, «τροφοδοτώντας» με ωραίες μπαλιές την επίθεση.
Και ενώ ο ΠΑΣ φαινόταν ότι θα διατηρούσε το μηδέν στην άμυνα, τελικά στα τελευταία λεπτά σε ανύποπτη στιγμή, δέχθηκε την ισοφάριση, με αποτέλεσμα να κάνει δεύτερη συνεχόμενη απώλεια βαθμών μες στην έδρα του. Ουσιαστικά, όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα με βάση την εικόνα των δύο ομάδων, καθώς και οι δύο είχαν από ένα καλό ημίχρονο.
Στην αντίδραση που έβγαλαν οι παίκτες του στα τελευταία λεπτά στάθηκε στη συνέντευξη τύπου ο Γιάννης Πετράκης, οι οποίοι αν και ισοφαρίστηκαν, προσπάθησαν έστω και με ανορθόδοξο τρόπο να βγουν στο τέλος μπροστά και να απειλήσουν. Για άλλη μια φορά εστίασε στο γεγονός, ότι η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια δεν έχει ρέντα, αν και παρουσιάζει ένα σχετικά καλό πρόσωπο, με την επιμονή, τη δουλειά και την υπομονή να είναι τα «κλειδιά», προκειμένου ο ΠΑΣ να επιστρέψει στο μέλλον ξανά στα καλά αποτελέσματα.

ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
14′ Ο Κίκε εκτελεί το φάουλ, η μπάλα βρίσκει σε σώματα, ο Λισγάρας σουτάρει δυνατά εξ’ επαφής από πλάγια αριστερά, σπουδαία απόκρουση από τον Βελλίδη.
30′ Ο Σβάρνας σεντράρει από τα δεξιά, ο Γέντρισεκ από κοντά πιάνει αδύναμο σουτ, μπλοκάρει ο Βελλίδης.
32′ Γέμισμα του Λίλα, ο Κόντε από κοντά δεν προλαβαίνει να πάρει τη μπάλα και να σουτάρει στην κίνηση.
33′ Ο Μεχία σουτάρει δυνατά, η μπάλα φεύγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
39′ Μπαλιά του Λίλα στον Κόντε, ο δεύτερος σχεδόν εξ’ επαφής σουτάρει, με τον Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει.
39′ Σουτ δυνατό του Μανθάτη, η μπάλα φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
49′ Η μπάλα από κόντρες φτάνει στα πόδια του Σολτάνι, ο οποίος δοκιμάζει το σουτ, η μπάλα φεύγει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
50′ ΓΚΟΟΟΛ! Κάθετη μπαλιά του Τζημόπουλου στον Κόντε, ο Ισπανός σουτάρει δυνατά και η μπάλα καταλήγει στο πλεκτό, κάνοντας το 1-0!
60′ Ο Κόντε βγαίνει από τα αριστερά, σχεδόν αφύλαχτος σουτάρει, μπλοκάρει δύσκολα ο Ζίβκοβιτς.
73′ Σουτ δυνατό του Κίκε από τα αριστερά, με το ένα χέρι και δύσκολα απομακρύνει ο Βελλίδης.
88′ ΓΚΟΟΟΛ! Ο Γέντρισεκ κινείται από την αριστερή πτέρυγα, δοκιμάζει το σουτ και η μπάλα καταλήγει στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Βελλίδη, «γράφοντας το τελικό 1-1!

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας) με βοηθούς τον Ιωάννη Καραγκιζόπουλο (Ημαθίας) και Ιορδάνη Δημητριάδη (Καστοριάς).
Τέταρτος διαιτητής ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και παρατηρητής ο Νίκος Φαντόπουλος (Πειραιά).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Μαυροπάνος, Λίλα (61′ λ.τρ. Γαρουφαλιάς), Μανθάτης, Τζημόπουλος, Κόντε, Γιάκος (67′ Χαλκιαδάκης), Σολτάνι (82′ Κοζορώνης).
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Λισγάρας, Σβάρνας (76′ λ.τρ. Κάστρο), Μελιόπουλος, Ντε Λούκας, Φλίσκας, Κίκε, Μεχία (66′ Ορφανίδης), Ρότσε (57′ Φασίδης), Γέντρισεκ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σολτάνι, Γαρουφαλιάς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ:
– Με λευκές εμφανίσεις ο ΠΑΣ και με κόκκινες η Ξάνθη.
– Ενοχλήσεις ένιωσε ο Λίλα και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα χρειάστηκε να μπει για λίγο ξανά στον αγωνιστικό χώρο μέχρι να γινόταν η αλλαγή του Γαρουφαλιά αφού υπήρξε καθυστέρηση μέχρι να ετοιμαστεί ο νεοεισελθών ποδοσφαιριστής.

Ράνια Κρικώνη

Πηγη: sportsioannina.gr