ΠΑΣ-Πανιώνιος 1-1: Ισόπαλοι αλλά και…αήττητοι

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με το ωραίο γκολ του Μασούρα, ο ΠΑΣ ισοφάρισε με το… δώρο του Μπανανά στον Χαλκιαδάκη και με το 1-1 των Ιωαννίνων, οι δύο ομάδες παραμένουν αήττητες μετά από 4 αγωνιστικές. Κόκκινη ο Μασούντ, αλλαγή λόγω τραυματισμών οι Σιώπης, Γκιοτά και Ντουρμισάι!

Το καλύτερο για το τέλος επιφύλαξε η 4η αγωνιστική. Μετά από ένα «στείρο» Σαββατοκύριακο, ο ΠΑΣ και ο Πανιώνιος έπαιξαν καλή μπάλα και το μεταξύ τους ντέρμπι έληξε ισόπαλο 1-1. Σε ένα ματς όπου οι «κυανέρυθροι» τα… έζησαν όλα. Είχαν τρεις αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμού και μία αποβολή.
Ο ΠΑΣ ξεκίνησε με την κλασική του διάταξη 3-5-2.  Ο Βελλίδης ήταν στο τέρμα, οι Μαυροπάνος, Μιχαήλ και Τζημόπουλος στα στόπερ, ο Μπουκουβάλας με «ανάποδο» πόδι αριστερός μπακ-χαφ, ο Καρανίκας δεξιός μπακ-χαφ, οι Κοζορώνης, Λίλα, Γαρουφαλιάς στον άξονα και οι Γιάκος, Χαλκιαδάκης  το επιθετικό δίδυμο.
Ο Πανιώνιος από την πλευρά του άρχισε με  4-2-3-1. Ο Αστράς ήταν κάτω από τα γκολπόστ, ο Βλάχος δεξιός μπακ, οι Μπανανά, Γκιοατά στα στόπερ, ο Χατζισαφί αριστερό μπακ, οι Κόρμπος, Σιώπης στον άξονα, ο Μασούντ «δεκάρι», οι Μασούρας, Λάμπρου στα άκρα και ο Ντουρμισάι στη κορυφή της επίθεσης.
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να κρατά μπάλα, αλλά τον ΠΑΣ να είναι πιο απειλητικός. Οχι τόσο γιατί εκείνος πίεζε αν και είχε παίκτες σε καλή ημέρα (π.χ. ο Μπουκουβάλας   έκανε πολλά ρήγματα), αλλά κυρίως γιατί οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετά ανασταλτικά ζητήματα. Το δίδυμο των στόπερ του δεν «πατούσε» καλά και οι Καρανίκας, Γιάκος θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει, εκμεταλλευόμενοι λάθη των φιλοξενουμένων. Οι οποίοι από την πλευρά τους είχαν μία καλή στιγμή με τον Μασούρα.
Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς οι «κυανέρυθροι» άνοιξαν αρκετά νωρίς το σκορ και πλέον το ματς πήρε… φωτιά. Οι γηπεδούχοι όμως έδειξαν χαρακτήρα, δεν απογοητεύτηκαν και έφτασαν στην ισοφάριση, έστω και αν αυτή προήλθε από ένα τραγικό λάθος του Μπανανά.
Αυτή η εξέλιξη έδωσε στον ΠΑΣ «ψυχολογία», ενώ ο Πανιώνιος καλούνταν να κάνει συνεχώς αναγκαστικές αλλαγές. Και οι τρεις ήταν απόρροια τραυματισμών, κάτι που δεν επέτρεψε στον Μιχάλη Γρηγορίου θα διαφοροποιήσει την κατάσταση. Μάλιστα στα τελευταία λεπτά έπαιξε και με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μασούντ, ενώ μετά την αλλαγή του Ντουρμισάι σέντερ φορ πέρασε ο Μασούρας, ο οποίος λίγο πριν το τέλος θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα τόσο τα δικά του, όσο και της ομάδας του.
Ο Γιάννης Πετράκης αντίθετα έκανε τον ΠΑΣ πιο επιθετικό με την είσοδο των Μανθάτη, Σολτάνι, ο «Αγιαξ της Ηπείρου» δημιούργησε προϋποθέσεις για να πάρει τη νίκη (είχε καλές στιγμές όπως με τον Μανθάτη),αλλά το τελικό 1-1 δεν άλλαξε.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Λίλα (78′ Μανθάτης), Καρανίκας (89′ Ναδάλες), Μιχαήλ, Γιάκος (82′ Σολτάνι), Κοζορώνης, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς, Χαλκιαδάκης.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ:  Αστράς, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά (81′ Κάργας), Χατζισαφί, Κόρμπος, Σιώπης (43′ Σαββίδης), Μασούντ, Λάμπρου, Μασούρας, Ντουρμισάι (71′ Σπιριντόνοβιτς).
gazzetta.gr