Περιφέρεια Ηπείρου: Mεγάλος αριθμός έργων προωθούνται προς υλοποίηση

Αναλυτικά:

 

Με σημερινή της απόφαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση της μελέτης με τίτλο «Μελέτη αναδασμού Περιμέτρου έργων «Αρδευτικό έργο Μαργαριτίου» περιοχών 1Τ, 2Τ και 3Τ Κοινοτήτων Μαργαριτίου – Καταβόθρας – Ελευθερίου», προεκτιμώμενης αμοιβής 369.930,92 ευρώ.

 

Η μελέτη αφορά αναδασμό στα αγροκτήματα Καταβόθρας, Μαργαριτίου, Πυργί- Ελεύθερου και έκτασης άνευ διανομών που περιστοιχίζεται από τα ανωτέρω αγροκτήματα.  Πρόκειται δε να υλοποιηθεί ως υποέργο του έργου “Αρδευτικό έργο Μαργαριτίου Ν. Θεσπρωτίας- β’ φάση”, το οποίο, ως προς τα τεχνικά του,  ολοκληρώθηκε με μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε η αιρετή Περιφέρεια από την ημέρα ανάληψης της ευθύνης του. Με την υλοποίηση της μελέτης, θα ολοκληρωθεί η παρέμβαση στη συγκεκριμένη περιοχή και οι αγρότες θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν απρόσκοπτα τα κτήματά τους, ενισχύοντας παράλληλα τις παραγωγικές δυνατότητες της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου γενικότερα.

 

Επαναδημοπρατείται το έργο καθαρισμού

Αράχθου και προστασίας γέφυρας Άρτας

 

Επαναδημοπρατείται το έργο καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Αράχθου και της προστασίας της παλαιάς γέφυρας Άρτας, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 700.000 ευρώ, καθώς ο αρχικός διαγωνισμός απέβη άγονος, αφού δεν κατατέθηκε καμία προσφορά.

 

Αντίθετα θετική κατάληξη είχε ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση της κοίτης χειμάρρων πεδινής ζώνης της Π.Ε. Άρτας, με συνολικό προϋπολογισμό 60.000 ευρώ, καθώς από την Ο.Ε. αναδείχτηκε σήμερα ο ανάδοχος του, που είναι ο Γεώργιος Β. Μπαζούκης.

 

Δημοπρατήσεις  οδικών έργων

 

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε σήμερα τη δημοπράτηση και σειράς οδικών έργων.  Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και έργο προϋπολογισμού 150.000 ευρώ για εργασίες διαγράμμισης στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Ηπείρου.

 

Τα περισσότερα,  εκ των άλλων, αφορούν συντηρήσεις και αποκαταστάσεις ζημιών. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής:

 

  • «Βελτίωση οδικής σύνδεσης της οδού Αετός – Κάτω Παλαιοκκλήσι με το επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
  • «Συντήρηση – αποκατάσταση τμήματος Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας», προϋπολογισμού 000 ευρώ. (Επαναδημοπρατείται καθώς ο αρχικός αποδείχτηκε άγονος).
  • «Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού Ιτέα – Τρίστενο και αποκατάσταση βατότητας παραγωγικών μονάδων με επαρχιακό δίκτυο», προϋπολογισμού 80.650 ευρώ.
  • «Συντήρηση επαρχιακής οδού Ελατοχώρι – Μακρίνο», προϋπολογισμού 60.500 ευρώ.
  • «Αποκατάσταση οδού πλησίον του κυρίως φράγματος στη λίμνη Μετσόβου», προϋπολογισμού 65.000 ευρώ.
  • «Συντήρηση επαρχιακής οδού προς Ασβεστοχώρι – Κόντσικα – Περάτη – Πετράλωνα», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ
  • «Αποκατάσταση οδών προς Κούρεντα και προς Πολύλοφο», προϋπολογισμού 000 ευρώ.
  • «Αποκατάσταση προσβάσεων σε παρακείμενες ιδιοκτησίες στο δρόμο Ζωοδόχος – Λύγγος», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
  • «Βελτίωση επαρχιακής οδού προς Πηγή Κόνιτσας», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.

 

Επίσης δημοπρατήθηκαν  το έργο «Στερέωση – αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Βρυσοχωρίου», προϋπολογισμού  70.000 ευρώ και το έργο «Αποκατάσταση κοίτης Αράχθου – προστασία πτηνοτροφικών μονάδων στο Βοτονόσι», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.

 

 

Ανάδοχοι για οδικά έργα

 

Η Οικονομική Επιτροπή, επίσης ενέκρινε σήμερα τα αποτελέσματα διαγωνισμών και ανέδειξε τους αναδόχους των παρακάτω οδικών έργων:

 

  • «Συντήρηση-αποκατάσταση επαρχιακής οδού Άνω Ραβένια – Κάτω Ραβένια Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 151.250 ευρώ. Μειοδότης αναδείχτηκε η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.
  •  «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Μειοδότης: Παναγιώτης Κατέρος ΕΔΕ.
  • «Αποκατάσταση εθνικής οδού στο ύψος Μονολιθίου Πρέβεζας με κατασκευή σαρζανέτ», προϋπολογισμού 45.000 ευρώ. Μειοδότης:  ΟΡΡΑΟΝ ΑΤΕ.

 

Ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τεχνικό σύμβουλο του “HELENA

 

Με ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό θα επιλεγεί ο τεχνικός σύμβουλος για την υποστήριξη του έργου που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από τον μηχανισμό HELENA. Τη διακήρυξη του διαγωνισμού ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση.