Πρωταθλητής και πολυνίκης και για το 2022 ο Ν.Ο.Ι.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο κωπηλατικό γίγνεσθαι είχε και για το 2022 ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων που βραβεύτηκε από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία ως Πρωταθλητής και Πολυνίκης σε μία ξεχωριστή εκδήλωση.
Η λαμπερή αθλητική γιορτή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στο Μέγαρο της Ολυμπιακής Επιτροπής με το Ν.Ο.Ι. και τους αθλητές του να ξεχωρίζουν, αφήνοντας το δικό τους αποτύπωμα στον κωπηλατικό στίβο.
Η Πρόεδρος του Ομίλου κ. Μάρθα Παλαιοπάνου παρέλαβε τα βραβεία του Πρωταθλητή και Πολυνίκη ευχαριστώντας στο χαιρετισμό της τόσο τους αθλητές και προπονητές του συλλόγου όσο και τους τοπικούς φορείς για τη συμπαράσταση ενώ ευχήθηκε να έχει ο Ν.Ο.Ι. παρουσία και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.
«Στη χρονιά που πέρασε θέσαμε, ως διοικητικό συμβούλιο, υψηλούς αλλά υλοποιήσιμους στόχους δίνοντας ώθηση στο σύλλογό μας για άλλη μία χρονιά να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Από το 2018 φαίνονται τα θετικά αποτελέσματα των προσπαθειών μας, πάντα με τη στήριξη των τοπικών φορέων.
Σε αυτό το σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για την αμέριστη και ειλικρινή συμπαράστασή του και για τη συνεχή συνεργασία που έχουμε πάντα με γνώμονα τη συμβολή στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματός μας στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων σε έναν από τους καλύτερους φυσικούς στίβους και φυσικά στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι.
Ο Όμιλός μας παραμένει Πολυνίκης και Πρωταθλητής και για το 2022. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τον αθλητισμό τις αξίες της ζωής αλλά και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, γιατί ο δρόμος είναι ανηφορικός, δύσκολος και απαιτεί προσπάθεια, θέληση και καλή διαχείριση τόσο της χαράς όσο και της απογοήτευσης.
Το 2023 είναι προολυμπιακή χρονιά και εύχομαι εκ μέρους όλης της διοίκησης για την ελληνική αποστολή και την κωπηλατική ομοσπονδία να πάρουν τα πολυπόθητα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και φυσικά θα είμαστε πολύ χαρούμενοι αν σε αυτή την αποστολή θα βρίσκονται, για άλλη μία φορά, οι αθλητές/ριες του Ν.Ο.Ι.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της ομαδικής και συλλογικής προσπάθειας και αναφέρω, εκτός από το Διοικητικό Συμβούλιο, τους προπονητές του συλλόγου: τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή κ. Παλαιοπάνο Απόστολο, τον Ολυμπιονίκη κ. Τσίλη Ιωάννη, τους κ.κ. Λιόντο ΦώτηΛιόλιο ΘανάσηΕυθυμίου Βασίλη και τέλος τον Ολυμπιονίκη κ. Μηλιώτη Παναγιώτη, οι οποίοι σε άρρηκτη σχέση μεταξύ τους έφεραν τον Όμιλο και για το 2022 στην πρώτη θέση. Κυρίως θέλω να ευχαριστήσω και τους γονείς των αθλητών και αθλητριών μας που καθημερινά συμβάλλουν στο αθλητικό έργο του συλλόγου μας.
Εύχομαι, λοιπόν, ούριο άνεμο και για τη νέα χρονιά στο Σύλλογό μας, ούριο άνεμο και για τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας στις Διεθνείς διοργανώσεις που ξεκινούν σύντομα με τη Regatta στο Piediluko» τόνισε μεταξύ άλλων.
Κατά της διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν και οι αθλητές του Ν.Ο.Ι. και συγκεκριμένα:
· Παλαιοπάνος Θανάσης, 5η θέση στο Πανευρωπαϊκό Ανδρών – Γυναικών στο διπλό σκιφ Ανδρών και 6η θέση στο Παγκόσμιο Ανδρών-Γυναικών στο διπλό σκιφ Ανδρών
· Γκόγκου Αικατερίνη, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκιφ Νεανίδων
· Κούτρας ΔημήτρηςΚωστούλας Βασίλης 6η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στη Δίκωπο άνευ Εφήβων
· Κοπίδης Λεωνίδας 5η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων στο διπλό σκιφ Εφήβων
· Ντάρα Νεφέλη 6η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο τετραπλό Σκιφ Νεανίδων
· Φαϊτας Παύλος 6η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα -23 Ανδρών-Γυναικών στο Διπλό Σκιφ
Οι αθλητές του Ν.Ο.Ι. θα βραβευτούν και από το Δήμο Ιωαννιτών κατά την διάρκεια των «Αθλητικών Βραβείων 2022» ενώ την Πέμπτη η ομάδα του Ομίλου αναχωρεί για το Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά για τον 2ο Αγώνα Αξιολόγησης που θα πραγματοποιηθεί στις 25-26 Μαρτίου.