Πότε ανοίγει η πλατφόρμα της βελτιωμένης ρύθμισης των 120 δόσεων

Στη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας ότι εντός της εβδομάδας θα είναι ανοικτή η σχετική πλατφόρμα για να ενταχθούν όσοι δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους και την επόμενη εβδομάδα όσοι είχαν μπει στην προηγούμενη ρύθμιση.

Παράλληλα, είπε ότι η κυβέρνηση απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Ο πρώτος κύκλος επισκέψεων του Πρωθυπουργού

Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε ένα κύκλο επισκέψεων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στην Κύπρο, το Παρίσι και το Βερολίνο, σημειώνοντας ότι όλες έγιναν σε εξαιρετικό κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Ανέφερε σχετικά ότι διαπιστώθηκε συναντίληψη σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και οι αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία. Επίσης, είπε ότι διαπιστώθηκε η ανάγκη μιας ενιαίας πολιτικής ασύλου μεταξύ των χωρών της Συνθήκης Σένγκεν και απαιτείται αλληλεγγύη και υπευθυνότητα.

Η αλληλεγγύη, πρόσθεσε, έχει σχέση με τον δίκαιο καταμερισμό όσων δικαιούνται άσυλο και η υπευθυνότητα έχει να κάνει με τη φύλαξη των θαλασσίων ευρωπαϊκών συνόρων και με την καταπολέμηση των κυκλωμάτων των διακινητών. Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Επιπλέον, είπε πως «ο πρωθυπουργός αλλάζει το αφήγημα για την Ελλάδα» και «στέλνει το μήνυμα ότι η χώρα ξεπερνάει την κρίση και περνάμε από την διπλωματία της επαιτείας στη διπλωματία της αξιοπιστίας».

aftodioikisi.gr