Σήμερα..γράφει ιστορία ο ΠΑΣ

Μια εβδομάδα μετά την εντυπωσιακή ευρωπαϊκή του πρεμιέρα και την επικράτηση με το ευρύ 3-0 επί της Νορβηγικής Όντ, ο ΠΑΣ σήμερα καλείται να υπερασπιστεί το ευρύ προβάδισμα που έχει, να πάρει την πρόκριση και να περάσει στον επόμενο γύρο όπου τον περιμένει η Ολλανδική Άλκμααρ.

Το εντυπωσιακό είναι οτι πολλοί Γιαννιώτες βρίσκονται στη Νορβηγία, προκειμένου να συμπαρασταθούν στην ομάδα και η παρουσία τους έχει δώσει εορταστικό τόνο στην κατά τα άλλα ήρεμη Νορβηγική πόλη.

Στη συνέντευξη τύπου ο Γιάννης Πετράκης δήλωσε για τους φιλάθλους που έκαναν το μεγάλο ταξίδι στη Νορβηγία «Είναι μεγάλη χαρά για μας. Τους ευχαριστούμε εκ των προτέρων και θα κάνουμε το παν να φύγουν χαρούμενοι».Οσο για το παιχνίδι; «Για μας είναι ένα πάρα πολύ σπουδαίο παιχνίδι, παίζουμε με μια ομάδα που είναι πάρα πολύ καλή και στο δεύτερο παιχνίδι θα παρουσιαστεί τελείως διαφορετική. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί. Έχουμε ένα αβαντάζ από το πρώτο παιχνίδι, αλλά για να το διατηρήσουμε πρέπει να έχουμε τη στάση, τη νοοτροπία, την υπευθυνότητα, την πειθαρχία και την αγωνιστικότητα που πρέπει. Χαρακτηριστικά που πιστεύω ότι θα τα έχουμε. Πιστεύουμε στην ομάδα μας και θέλουμε πάρα πολύ να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τα καταφέρουμε», είπε ο τεχνικός του ΠΑΣ.Από την μεριά του ο Θέμης Τζημόπουλος τόνισε πως περιμένει μια πολύ καλύτερη Οντ σε σχέση με το ματς στην Ελλάδα. «Το σκορ του πρώτου αγώνα έχει δημιουργήσει ένα αβαντάζ για την ομάδα μου. Είναι το σημαντικότερο παιχνίδι στη νεότερη ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα, μέχρι το επόμενο. Όλοι ανυπομονούμε να αρχίσει ο αγώνας, να δώσουμε τα πάντα και να κερδίσουμε. Το σκορ του πρώτου αγώνα δεν πιστεύω ότι θα δημιουργήσει εφησυχασμό. Η Οντ είναι καλή ομάδα και δεν πρόκειται να παρουσιαστεί όπως στα Γιάννενα. Ίσως μας υποτίμησε, ίσως δεν μας ήξερε, αλλά εδώ θα παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο.Εμείς θα διατηρήσουμε το σύστημα που έχουμε τους τελευταίους μήνες και μας έχει οδηγήσει στην επιτυχία. Η ομάδα συμπλήρωσε 9 αγώνες αήττητη με αυτό και αποτελεί και ρεκόρ αήττητου σερί για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αν συνεχίσουμε να είμαστε ταπεινοί και να δουλεύουμε με αυτόν τον τρόπο, είμαστε ικανοί για πολλά πράγματα».H ομάδα των Ιωαννίνων βρίσκεται από την Τρίτη στη Νορβηγία κι έκανε δύο προπονήσεις στο γήπεδο που όλοι έχουν χαρακτηρίσει ως κόσμημα,το οποίο έχει πλαστικό χλοοτάπητα κάτι που αναμένεται να δυσκολέψει λίγο περισσότερο τον ΠΑΣ.

Τηλεοπτική κάλυψη πρός το παρόν δεν υπάρχει για τον αγώνα παρά τις πιέσεις και τις προσπάθειες των τελευταίων ημερών, εκτός και αν αλλάξει κάτι δραματικά ώς το απόγευμα.