Σεισμός στην Αλβανία: Εικόνες καταστροφής, 14 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες

People stand near a damaged building after a magnitude 6.4 earthquake in Durres, western Albania, Tuesday, Nov. 26, 2019. A strong earthquake has shaken Albania, killing at least four people, injuring 150 and collapsing buildings. (AP Photo/Hektor Pustina)

Τις πληγές της μετρά η Αλβανία μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή ανάμεσα στα Τίρανα και την πόλη του Δυρραχίου.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση «βύθισε» στο πένθος τη χώρα, καθώς μέχρι στιγμής υπάρχουν 14 νεκροί και περίπου 600 τραυματίες. Οσο περνά η ώρα ο φόβος ότι η μαύρη λίστα του θανάτου θα αυξηθεί, μεγαλώνει. Η υπουργός Αμυνας της χώρας, Ολτα Τζάσκα, ανέφερε ότι αρκετά άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα κάτω από τα συντρίμμια. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τοπικά Μέσα αναφέρουν, επίσης, πως μία βίλα κοντά στην πόλη του Δυρραχίου έχει καταρρεύσει πλήρως και πιστεύεται πως υπήρχαν οκτώ άτομα στο εσωτερικό της. Δεν υπάρχει, ωστόσο, κανένα νέο σχετικά με την τύχη τους.

Η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας, Ogerta Manastirliu, δήλωσε ότι οι ιατρικές ομάδες βρίσκονται σε επιφυλακή. «Στα νοσοκομεία της Τιράμπα, στο Δυρράχιο, το Κρούγια, το Κούρμπιν και τη Λέζα έλαβαν υπηρεσίες πάνω από 600 τραυματίες εξαιτίας του σεισμού. Εχουν γίνει ενέργειες για την προμήθεια φαρμάκων και ιατρικών προμηθειών, ενώ η ομάδα έκτακτης ανάγκης οργανώνει υπηρεσία στην περιοχή».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/seismos-stin-albania-eikones-katastrofis-nekroi-traymaties