Σεισμός στην Αλβανία: Τουλάχιστον 23 νεκροί, μάχη με το χρόνο για τους εγλωβισμένους

People stand near a damaged building after a magnitude 6.4 earthquake in Durres, western Albania, Tuesday, Nov. 26, 2019. A strong earthquake has shaken Albania, killing at least four people, injuring 150 and collapsing buildings. (AP Photo/Hektor Pustina)

Η Αλβανία συνεχίζει να μετρά τις πληγές της μετά τον φονικό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό, τουλάχιστον 22 είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους (άλλες πηγές από ξένα πρακτορεία αναφέρουν πως οι νεκροί είναι 23), ενώ περίπου 650 είναι οι τραυματίες και τουλάχιστον 15 οι αγνοούμενοι.

Χθες αργά τη νύχτα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εντι Ράμα, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο των Τιράνων, ανακοίνωσε πως η σημερινή ημέρα, κηρύχθηκε ως ημέρα πένθους στη χώρα. «Χάσαμε πολλές ανθρώπινες ζωές, αλλά σώσαμε επίσης πολλές. Δυστυχώς, ο απολογισμός των απωλειών δεν είναι ο οριστικός», είπε πριν ανακηρύξει την Τετάρτη ως «ημέρα εθνικού πένθους».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/albania-ethniko-penthos-meta-ton-seismo-64-rihter