Σε πόσες δόσεις θα πληρωθεί τελικά ο ΕΝΦΙΑ

Διευκρινίσεις σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ και τις δόσεις αποπληρωμής του για το 2016, έδωσε μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης

“Η αξιωματική αντιπολίτευση διεκδικεί την κυβέρνηση ζητώντας εκλογές αλλά θα εμφανίσει το πρόγραμμα σε δύο μήνες”, δήλωσε στον Σκάι και τον Γιώργο Αυτιά, ο Τρύφων Αλεξιάδης, ζητώντας από τη Νέα Δημοκρατία να παρουσιάσει τις εναλλακτικές προτάσεις της.

Για τον αριθμό των δόσεων του ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε πως θα εξαρτηθεί από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων. “Αν καθυστερήσει η εκκαθάριση, οι δόσεις θα είναι τέσσερις με την πρώτη τον Σεπτέμβριο και την τελευταία τον Δεκέμβριο, δεδομένου του θεσμικού πλαισίου και των δεσμεύσεων της χώρας προς τους πιστωτές.

Αν ωστόσο η διαδικασία της εκκαθάρισης γίνει εντός του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου, ο ΕΝΦΙΑ θα μοιραστεί σε 5 δόσεις, με πρώτη δόση τον Αύγουστο”, είπε χαρακτηριστικά. δ

AdTech Ad

“Για όσους συνταξιούχους χάνουν το ΕΚΑΣ”, ο Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε πως “η κυβέρνηση σχεδιάζει ελαφρύνσεις για τα προβλήματα που έχουν προκύψει”, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε κάποιο συγκεκριμένο μέτρο.

“Αν πετύχουμε τους στόχους μας για πάταξη της διαφθοράς και της λαθρεμπορίας θα υιοθετήσουμε άλλη κοινωνική και νησιωτική πολιτική”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών που υπογράμμισε πως το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Ελλάδα ξεπέρασε τους στόχους του προϋπολογισμού κατά 930 εκατομμύρια ευρώ.