Σε φουλ ρυθμούς η προεκλογική δραστηριότητα του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Δαρδαμάνη

Στους Δήμους Βορείων Τζουμέρκων, Μετσόβου και Δωδώνης περιόδευσε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης.

Ο κ. Δαρδαμάνης συνομίλησε με κατοίκους και επιχειρηματίες των τριών περιοχών, ενώ είχε και θεσμικές συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών αρχών, στο Δήμο Μετσόβου.

Στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και συγκεκριμένα κατά τις επισκέψεις του σε Πράμαντα, Συρράκο και Χριστούς, ο κ. Δαρδαμάνης άκουσε με προσοχή την αγωνία των κτηνοτρόφων για τις εισαγωγές και ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων που θέτουν σε κίνδυνο την ντόπια παραγωγή και τόνισε την δεδηλωμένη αποφασιστικότητα της ΝΔ, ως αυριανής κυβέρνησης του τόπου, να προστατέψει με ελέγχους σε όλη την αλυσίδα της παραγωγής, από το χωράφι και το στάβλο ως τη μεταποίηση, τα ελληνικά και άρα και τα ντόπια, προϊόντα.

Τις δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας για την περιοχή του Συρράκου, καταδεικνύει το επιτυχημένο παράδειγμα των αδελφών Τέφα, του Αχιλλέα και του Βασίλη, οι οποίοι επέλεξαν να ασχοληθούν με τη μεταποίηση γαλακτοκομικών προϊόντων. Σήμερα διαθέτουν μια υγιή επιχείρηση και αυτό που τόνισε κατά τη συνάντησή του μαζί τους, ο κ. Δαρδαμάνης ήταν η βούληση της ΝΔ να στηρίξει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, με κίνητρα όπως οι στοχευμένες μειώσεις φορολογικών βαρών και συντελεστών των ασφαλιστικών εισφορών.

Παράλληλα με τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας όμως, τα Τζουμέρκα κάνουν τα τελευταία χρόνια και μια σοβαρή προσπάθεια ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων τους. Επιχειρηματίες του τουρισμού και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων είναι μπροστάρηδες σε αυτή την προσπάθεια και αυτό που επισημάνθηκε από τον κ. Δαρδαμάνη ήταν η ανάγκη το όποιο μοντέλο ανάπτυξης ακολουθηθεί με τη στήριξη της πολιτείας, να έχει ήπια χαρακτηριστικά.

Το πρωί της Κυριακής, ο κ. Δαρδαμάνης περιόδευσε στο Δήμο Μετσόβου και είχε συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Κώστα Τζαφέα, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σεραφείμ Καχριμάνη, αγροτοκτηνοτρόφους και επιχειρηματίες της περιοχής, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας, περιόδευσε στο Δήμο Δωδώνης και συγκεκριμένα στην Τύρια, στα χωριά της Λάκκας Σουλίου και σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Σελλών. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών ζητούν εναγωνίως πολιτικές αναστροφής της τάσης ερήμωσης των χωριών τους.