Σκληρή απάντηση Ελισάφ σε Καλογιάννη για τον οδοφωτισμό

Η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023» επανήλθε στο έργο αντικατάστασης του οδοφωτισμού και θεωρώντας εαυτόν τεχνοκράτη παρέθεσε στοιχεία που μόνον η ίδια γνωρίζει πως προκύπτουν και προχώρησε σε νουθεσίες προς την Δημοτική Αρχή.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει για μία ακόμη φορά να επαναλάβει ότι εμπιστεύτηκε πλήρως το μοντέλο που η κ. Καλογιάννη ως αντιπεριφερειάρχης διαφήμιζε. Εμπιστεύτηκε την Περιφέρεια Ηπείρου για την εκπόνηση της μελέτης και την διενέργεια του διαγωνισμού.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει να φρεσκάρει την μνήμη της κ. Καλογιάννη μέσα από τις ελάχιστες δημόσιες τοποθετήσεις που είχε κάνει ως αντιπεριφερειάρχης και τις αμέτρητες από την στιγμή που πήρε το χρίσμα της υποψήφιας δημάρχου και μέχρι σήμερα.
2016: «Επιτυχής διεκδίκηση Χρηματοδότησης της Περιφέρειας Ηπείρου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Είναι γνωστό ότι έχουμε επιτύχει έγκριση χρηματοδοτήσεων από διάφορα μέσα και εργαλεία. Όμως, η συνεργασία μας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ορίζει μία νέα προοπτική για την Περιφέρεια μας, με αποτέλεσμα, εκτός από ικανοποίηση, να μας προκαλείται ταυτόχρονα και ένας ευχάριστος «πονοκέφαλος», που συνδέεται με την πλήρη ικανοποίηση των κριτηρίων και των κανόνων της συνεργασίας αυτής, ώστε να παραμείνει στις επιλογές της Περιφέρειας, η μελλοντική -εκ νέου- προσφυγή στην Τράπεζα για χρηματοδότηση».

2018: «Σχεδιάσαμε και υλοποιούνται πρωτοποριακά έργα, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων, ο εκσυγχρονισμός του ηλεκτροφωτισμού για το σύνολο του οδικού δικτύου της Περιφέρειας, ο εκσυγχρονισμός των πλοιαρίων της λιμναίας συγκοινωνίας».
2019: «Ολοκληρώσαμε έργα περιβαλλοντικής προστασίας, το εργοστάσιο απορριμμάτων, την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων τα έργα αντικατάστασης του οδοφωτισμού… Κυρίως, όμως, αποδείξαμε ότι διαθέτουμε σχέδιο, επιχειρησιακή και διαχειριστική επάρκεια, ώστε τα έργα αυτά να τύχουν χρηματοδότησης από ισχυρές ευρωπαϊκές χρηματοδοτικές πηγές, που πολύ δύσκολα χρηματοδοτούν τους ενδιαφερόμενους».
2020: «Η εκχώρηση κάθε αρμοδιότητας στην Περιφέρεια Ηπείρου μέχρι και τη δημοπράτηση του ΕΡΓΟΥ, θέτοντας τον Δήμο Ιωαννιτών αμέτοχο, ενώ, στο τέλος απολογούμενοι στους Δημότες θα είναι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο; Η παράταξή μας, προτρέπει τη Δημοτική Αρχή να πάψει να αντιμετωπίζει τα θέματα με προχειρότητα και με ερασιτεχνισμό που προκαλεί τουλάχιστον μειδιάματα και αναμένει, σε κανονική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να κατατεθούν με τον κανονικό τρόπο, όλα τα προαναφερόμενα».
2021 μετά την ακύρωση του πρώτου διαγωνισμού: «Λάθος της δημοτικής αρχής που δεν έλαβε υπ’ όψιν της τα απαιτητά παραδοτέα της μελέτης, όπως της καταθέσαμε.
Λάθος της δημοτικής αρχής που υποτίμησε το δημοτικό συμβούλιο.
Λάθος της δημοτικής αρχής που εκχώρησε τα πάντα που σχετίζονται με τη δημοπράτηση του έργου στην Περιφέρεια.
Λάθος της δημοτικής αρχής που υποτίμησε τις υπηρεσίες του δήμου.
Λάθος της δημοτικής αρχής που δεν κατανοεί τη διαφορά μεταξύ μελετητή και τεχνικού συμβούλου».
Αύγουστος 2022 μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την ανάδειξη αναδόχου: «Προτείνουμε, ακόμα και σήμερα και πριν την υπογραφή της σύμβασης, να διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία που διαμόρφωσαν τα δεδομένα μελέτης του έργου με την υφιστάμενη κατάσταση, προς αποφυγή διενέξεων μεταξύ δήμου, αναδόχου, ανεξάρτητου Ελεγκτή Περιόδου Εργασιών και ανεξάρτητου Ελεγκτή Περιόδου Υπηρεσιών, και προκειμένου να διαφυλαχτούν τα συμφέροντα του δήμου. Ο επιπόλαιος χειρισμός και του έργου αυτού, από τη δημοτική αρχή, μέχρι σήμερα, δεν πρέπει να υποχρεώσει κανέναν, από τώρα και μετά, σε αχρείαστες διενέξεις και εμπλοκές».
Η κ. Καλογιάννη πιθανόν έχει στο αρχείο της τις επιστολές που είχε απευθύνει ως αντιπεριφερειάρχης σε Δήμους της Ηπείρου με τις οποίες ανέλυε τα πλεονεκτήματα του προγράμματος ELENA και τα οφέλη από την αντικατάσταση του οδοφωτισμού.
Πρόγραμμα που συνεχίστηκε από την Περιφέρεια με τους ίδιους μελετητές και τεχνικούς συμβούλους που είχε επιλέξει.
Τι άλλαξε;
Δεν είναι η ίδια αντιπεριφερειάρχης.
Η κ. Καλογιάννη λοιπόν επικεφαλής της παράταξης Ιωάννινα 2023 ας κοιτάξει στον καθρέφτη την κ. Καλογιάννη πρώην αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου.