Στον τελικό του Eurobasket U20 η Ελλάδα!

Η Εθνική Νέων Ανδρών απέναντι στο ισχυρό Ισραήλ. (21.15 Novasports)

H χώρα μας, έπειτα από την αήττητη πορεία της μέχρι στιγμής στην διοργάνωση (6 νίκες), καλείται να νικήσει το Ισραήλ, απόψε στις 21:15, στις εγκαταστάσεις “Δύο Αοράκια” του Ηρακλείου Κρήτης ώστε να στεφτεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Πως όμως έφτασε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ως εδώ? Στον προημιτελικό κόντρα στην Λιθουανία, σε ένα γενικώς ισορροπημένο παιχνίδι, η εθνική βρέθηκε πίσω στο τέλος του 3ου δεκάλεπτου έως και 15 πόντους! Ωστόσο, με πείσμα και συγκέντρωση η εθνική μας νίκησε με φοβερή ανατροπή την Λιθουανία με σκορ 76-72. Αντίθετα, στον ημιτελικό κόντρα στην Ισπανία, τα πράγματα ήρθαν πιο εύκολα: αφού έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο, έκανε πιθανώς το καλύτερο παιχνίδι της στην διοργάνωση και έλεγξε το παιχνίδι κατά όλη την διάρκεια του, σημειώνοντας έτσι μια θριαμβευτική νίκη με 77-56.

Ήδη γίνεται λόγος για τον αποψινό τελικό, αφού θα είναι γεμάτο από 5.000 θεατές που θα στηρίξουν και θα δώσουν ώθηση στην προσπάθεια των παικτών μας. Ανάμεσα τους υπολογίζονται και 150 περίπου Ισραηλινοί.

Η εθνική μας λοιπόν, θα αγωνιστεί με το Ισραήλ, που επίσης έφτασε στο τελικό αήττητο, και με πολύ καλά ποσοστά. Συγκεκριμένα, έχει την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης με 83,7 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα, την στιγμή που η εθνική μας ομάδα έχει μέσο όρο 77 πόντους ανά αγώνα. Επίσης, στον τομέα των ασίστ έχει την πρωτιά με 20.2 μ.ο., ενώ η Ελλάδα έχει 17.3 μ.ο. Παίκτης κλειδί για την ομάδα του Ισραήλ είναι ο  Ταμίρ Μπλάτ (γιος του γνωστού στον χώρο του μπάσκετ Ντείβιντ Μπλάτ) που έχει 17 πόντους μ.ο. ανά αγώνα και είναι πρώτος σκόρερ της εθνικής του ομάδας.

Αναμφίβολα, θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και ισορροπημένο παιχνίδι, που όλοι ελπίζουμε με το πέρας του τελευταίου σφυρίγματος του αγώνα, η Εθνική Ελλάδος να είναι νικήτρια και φυσικά πρωταθλήτρια Ευρώπης!