Στο μυαλό του Ριζόπουλου….

Σας προιδεάζουμε τί θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στη στήλη μας….

Αποκαλύψεις, στοιχήματα, προβλέψεις και άλλα πολλά και ωραία για τις εκλογές της Κυριακής που πλέον απέχουν μόνο λίγες ημέρες..

Απόψε όμως θα ασχοληθούμε μόνο με ενα θέμα.Η αφορμή δόθηκε απο το σκληρό ρόκ που έχουν επιδοθεί τις τελευταίες μέρες οι δύο βασικοί αντίπαλοι του δεύτερου γύρου για την Περιφέρεια Ηπείρου.Μετά τις “απειλές” Καχριμάνη απο την Πρέβεζα, έρχεται ο Ριζόπουλος και φόρα παρτίδα αποκαλεί “κότα” και μάλιστα είς διπλούν, μήπως δεν το έπιασαν καλα οι κάμερες, τον Περιφερειάρχη.

Σήμερα άλλοι κλαίγονται περι έλλειψης πολιτικού πολιτισμού, άλλοι γελάνε και άλλοι σκέπτονται.Διαλέξτε σε ποιά κατηγορία θα βάλετε τον εαυτό σας..

Το ζήτημα όμως είναι άλλο.Και εδω κολλάει ο τίτλος ο αποψινός.

Τί σκέφτεται ο Ριζόπουλος;

Γιατί επιλέγει αυτή την τακτική σε αυτό το χρονικό σημείο;Η αλήθεια είναι οτι εδω δεν είχαμε μάθει σε τέτοιου είδους συγκρούσεις, ειδικά στις Περιφερειακές εκλογές.

Όλα ήταν σε φάση….”άπλα”. Ξέρουμε ποιοί βάζουν, ξέρουμε ποιός θα βγεί, οπότε….χαλαρά…

Και εδω σκάνε τα ερωτήματα πρός σκέψιν:

Η επίκλιση της “κλίκας” που έκανε ο Ριζόπουλος επιτυχημένα, οδήγησε στις ¨απειλές” Καχριμάνη;Είναι άλλωστε σαφές στρατηγικά οτι ο τελευταίος λόγος ανήκει στα συστήματα. Ο ένας έχει έμπειρο και παθιασμένο οργανισμό, αλλά δεν μπορεί να έχει “μισθοφόρους” που να απειλούν κλπ.Άρα πρέπει να σηκώσει εκείνος μόνος του αυτό το…βάρος.

Οπότε ο Ριζόπουλος σου λέει χτυπώ direct Καχριμάνη ώστε να ανασχέσω το φόβο και τις απειλές που παράγει.Φαίνεται σαν μια κίνηση δείχνει οτι εγω βγάινω μπροστά τωρα στην τελική ευθεία και αν έχεις τα κότσια βάλτα μαζί μου στα ίσα. Σαν το ντιμπέιτ που….ξέμεινε απο λεφτά η ΕΡΤ και τελικά ώ του θαύματος δεν έγινε..

Μέχρι στιγμής ο Ριζόπουλος έχει χειριστεί υποδειγματικά το όλο εγχείρημα. Και αυτό αναγνωρίζεται απο γνωρίζοντες πράγματα και μή. Λέτε να του ξέφυγε η έκφραση αυτή τυχαία, πάνω στην ένταση της στιγμής; Δε νομίζω….Σιγουρα υπάρχει σκεπτικό.

Απο την άλλη η πλευρά Καχριμάνη δεν έχει απαντήσει επίσημα, ή ανεπίσημα.Και μεταξύ μας δεν το βλέπω να απαντάει κιόλας, όπως και σε αρκετές άλλες καταγεγραμμένες περιπτώσεις.Απλά μπαίνει το δίλημμα: Απαντάω και γίνεται της μουρλής;Με παίρνει γιαυτό; Δεν απαντάω σε σημείο που δικαιολογώ για την κοινή γνώμη το χαρακτηρισμό που μου απέδωσε; Και γαμώ τα διλήμματα….

Το ζήτημα είναι οτι πλέον έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση… μή αναστρέψιμη όσον αφορά το ζευγάρι του μεγάλου τελικού της Περιφέρειας. Και μένει να αποδειχτεί εαν ο χειρισμός αυτός του Ριζόπουλου οδηγήσει σε κλιμάκωση της έντασης, ή αποβεί καθοριστικός στο να…πέσουν οι τόνοι τις επόμενες ημέρες.

Υπάρχουν και άλλοι άσσοι στο μανίκι οι οποίοι ή θα ενεργοποιηθούν μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, ή μετά την πρώτη Κυριακή.

Για περισσότερες λεπτομέρειες στα επόμενα…..