Στόχος η Αυστριακή αγορά για το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με την συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου, συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Ferien-Messe» στη Βιέννη 16-19 Ιανουαρίου 2020. Η «Ferien-Messe» θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις της Κεντρικής Ευρώπης η οποία προσελκύει ετησίως περισσότερους από 150.000 επισκέπτες και αποτελεί βαρόμετρο για τον τουρισμό, καθώς δίνει το στίγμα και τις τάσεις που θα χαρακτηρίσουν την πορεία της νέας τουριστικής περιόδου ενώ στο περίπτερο της Έκθεσης συμμετείχαν από κοινού και τα τέσσερα Επιμελητήρια της Ηπείρου.
Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων εκπροσωπήθηκε από τον κ.Βασίλη Βασιλείου Γενικό Γραμματέα και από τον κ. Μάκη Χρυσοστόμου Οικονομικό επόπτη, την υπεύθυνη πληροφόρησης του Enterprise Europe Network στα Ιωάννινα κα Άννα Ζέρβα καθώς και τον κ. Στέφανο. Ζέρβα σύμβουλο και εμπειρογνώμων τουρισμού και επιχειρηματικότητας, στον οποίο είχε αναθέσει να παρουσιάσει και να προβάλει το τουριστικό – εμπορικό προϊόν του προορισμού Ιωάννινα- Ήπειρος στην αγορά της Αυστρίας, αναπτύσσοντας δεσμούς και συνεργασίες με επαγγελματίες, φορείς και ΜΜΕ του κλάδου.
Οι κ.κ. Βασιλείου και Χρυσοστόμου σε συνεργασία με τον κ. Σ. Ζέρβα, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν προγραμματισμένες συναντήσεις τόσο εντός έκθεσης όσο και εκτός, όπως με την κα. Α. Κόικα, Πρέσβυ της Ελλάδας στην Αυστρία, την κα. Α. Γκερέκου, Πρόεδρο ΕΟΤ, τον κ. Μ. Βρεττάκη, Γενικό Εμπορικό Ακόλουθο της Πρεσβείας, την κα. Ε.Μελιτά Προϊσταμένη ΕΟΤ Αυστρίας, με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες της Αυστρίας (RUEFA,Mondial-Standorf,TourRadar,κ.α.), εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας της Αυστρίας(Σ.Ε.Φ.Ε.Β.) καθώς και με ανώτερα Διοικητικά Στελέχη της «Austrian Airlines» και της «Lauda Air Group», όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Τουριστική και Επιχειρηματική ανάπτυξη της περιοχής στην αυστριακή αγορά. Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου συμμετείχαν επίσης μεταξύ άλλων, επιχειρηματίες του τουρισμού από το Ζαγόρι, τα Τζουμέρκα και τα Ιωάννινα.
Σε δηλώσεις του ο κ. Β.Βασιλείου επεσήμανε « Ήταν η πρώτη φορά που η περιοχή μας συμμετείχε επίσημα και οργανωμένα στην Διεθνή αυτή Έκθεση της Βιέννης. Είχαμε σημαντικές και εποικοδομητικές συναντήσεις που κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν» ευκαιρίες και δυνατότητες προώθησης του τουριστικού και εμπορικού προϊόντος των Ιωαννίνων και της Ηπείρου ευρύτερα. Το προϊόν μας πραγματικά εντυπωσίασε με την απαράμιλλη ομορφιά τοπίου των προσφερομένων εναλλακτικών προορισμών – δραστηριοτήτων, τις εξαιρετικές υποδομές αλλά και την υψηλή ποιότητα που διαθέτει. Αποτέλεσμα αυτών ήταν να αποκομίσουμε μια σειρά από ενδιαφέρουσες προτάσεις που αποσκοπούν στο χτίσιμο περαιτέρω συνεργασιών με την αυστριακή αγορά.
Τις προτάσεις αυτές θα συζητήσουμε άμεσα τόσο με την Περιφέρεια Ηπείρου, τους Δήμους, τα Προεδρεία των υπόλοιπων Επιμελητηριακών Ενώσεων και τα μέλη του Επιμελητηρίου, όσο και με τους εμπλεκόμενους τοπικούς Φορείς του κλάδου. Είναι μια σειρά από ενέργειες και δράσεις που πρέπει να γίνουν με κοινή στόχευση, συνέργεια και συμμετοχή όλων, με στόχο να υπάρχουν επωφελή και πετυχημένα μελλοντικά αποτελέσματα για τη περιοχή μας». Από την πλευρά του ο οικονομικος επόπτης κος Μάκης Χρυσοστόμου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η προσπάθεια εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων στην αγορά της Αυστρίας ήταν μια πετυχημένη δράση που οδήγησε στη υλοποίηση μιας στρατηγικής πολιτικής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για την διείσδυση και προώθηση του τοπικού μας προϊόντος σε επιλεγμένες ξένες αγορές με ιδιαίτερα υψηλό ενδιαφέρον. Τέτοιες ενέργειες πρέπει να ενταθούν και να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται ώστε η περιοχή μας να προβάλλεται επαγγελματικά, ώστε να ανοίξουν νέες αγορές και να δημιουργηθούν ευκαιρίες ανάπτυξης. Έχουμε ένα εξαιρετικό προϊόν και πρέπει να συνεχίσουμε να το προωθούμε οργανωμένα και συστηματικά για να το κάνουμε ευρύτερα γνωστό και ελκυστικό στις αγορές στόχους».