Συνάντηση Περιφερειάρχη – Υφυπ. Βιομηχανίας Κέντρο Υψηλής Τεχνολογίας

Το πλάνο ανάπτυξης του Κέντρου Υψηλής Τεχνολογίας  ανέλυσε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης – παρουσία του Υφυπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Νίκου Παπαθανάση-  στα στελέχη της εταιρίας TEAM VIEWER Stefan Gaiser (Διευθυντή Οικονομικών), Dr. Mike Eissele (Δ/ντη Τεχνολογίας) και Philipp Deutscher με τα οποία συναντήθηκε στο Γραφείο του.

Ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας τα στελέχη της Εταιρίας, ευχήθηκε το Κέντρο  που εγκαινιάζεται σήμερα να είναι χρήσιμο για την επιχείρηση και την περιοχή μας η οποία πλέον αποκτά άλλες προοπτικές στον συγκεκριμένο κλάδο. Παράλληλα – υπογράμμισε- μας γεμίζει υποχρεώσεις, ώστε να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό η δημιουργία του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης, στόχος της Περιφέρειας είναι εντός διετίας να έχουν κατασκευαστεί κτιριακές εγκαταστάσεις 6.000- 7.000 τετραγωνικών μέτρων στις οποίες θα μπορούν να στεγαστούν οι πρώτες εταιρίες και στη συνέχεια να γίνει επέκτασή τους ανάλογα με το ενδιαφέρον και τις ανάγκες που θα υπάρξουν.

Ο Υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Ν. Παπαθανάσης ανάφερε ότι η Κυβέρνηση στηρίζει το εν λόγω εγχείρημα, προσθέτοντας πως εντάσσεται στο γενικό πλαίσιο της πολιτικής της για να επιτευχθεί ο στόχος της Ανάπτυξης.

Το ενδιαφέρον της ΤΕΑΜ VIEWER για τη συμμετοχή της στο Κέντρο Υψηλής Τεχνολογίας, επιβεβαίωσε εκ μέρους των στελεχών της εταιρίας, ο  Stefan Gaiser (Διευθυντής Οικονομικών) ο οποίος αναφέρθηκε στο σχέδιο ανάπτυξης της στα Ιωάννινα, στις προοπτικές αύξησης των θέσεων εργασίας, για να προσθέσει πως η εταιρία «ήλθε για να μείνει στα Ιωάννινα».

 

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Υφυπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου με τον οποίο συζήτησε θέματα της αρμοδιότητάς του.