Συνάντηση Χ. Μαντά με μέλη της δημοτικής παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή”-Με φόντο τις εκλογές

Συνάντηση με μέλη της δημοτικής παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες  για την Ανατροπή” πραγματοποίησε ο βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς.

Από πλευράς της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή” έλαβαν μέρος  ο επικεφαλής της παράταξης Λάζαρος Νάτσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Παππάς και Βαγγέλης Καραμπίνας καθώς και μέλη της γραμματείας της παράταξης.

Ο Χρήστος Μαντάς  επεσήμανε ότι με το νέο θεσμικό πλαίσιο του Κλεισθένη Ι και την καθιέρωση της απλής αναλογικής, βρισκόμαστε σε ένα νέο τοπίο στο οποίο γίνεται αναγκαίος ο διάλογος, οι συναινέσεις, οι συνθέσεις με βάση προγραμματικές συγκλίσεις. Οι προγραμματικές αυτές συγκλίσεις χρειάζεται να έχουν προοδευτικό πρόσημο και βέβαια καθαρά μέτωπα απέναντι στην ακροδεξιά  καθώς και στη νεοφιλελεύθερη λογική για την ανάπτυξη και την διαχείριση των πόλεων. Για παράδειγμα ,ανέφερε ο Χρήστος Μαντάς, είναι κρίσιμη η θέση που παίρνουν οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις απέναντι στη πρόταση Μητσοτάκη για μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στην  ευθύνη της αυτοδιοίκησης, πρόταση που αν εφαρμοστεί θα αυξήσει άμεσα τις ανισότητες και μεταξύ των πόλεων και εντός του αστικού ιστού.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στη συζήτηση αφορούσαν  την  υπάρχουσα κατάσταση στο Δήμο Ιωαννιτών, αλλά και τις προοπτικές της πόλης στη νέα περίοδο. Στα πλαίσια αυτά ανταλλάχθηκαν απόψεις γύρω από τα ζητήματα του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου και των προσλήψεων, την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, την αξιοποίηση των κρίσιμων ενισχύσεων μέσα και από τα προγράμματα Φιλόδημος καθώς και των παραχωρήσεων δημόσιων χώρων , το ζήτημα των αποθεματικών του Δ. Ιωαννιτών και της διαχείρισής τους, τα θέματα της ΔΕΥΑΙ και της τιμολογιακής πολιτικής, τα θέματα της σχεδιασμού και υλοποίησης έργων υποδομής, τα ζητήματα τουριστικής πολιτικής, τα περιβαλλοντικά θέματα με έμφαση τη Λίμνη και τα αναγκαία έργα υποδομών που έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί, τα ζητήματα της βιώσιμης κινητικότητας, τα θέματα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, τα ζητήματα  της ενέργειας  στο Λεκανοπέδιο, τα ζητήματα της βιώσιμη κινητικότητας, τα ζητήματα  διαχείρισης  απορριμμάτων κλπ.

Από την πλευρά της δημοτικής παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες  για την Ανατροπή” δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη μεταρρύθμιση του Κλεισθένη και την καθιέρωση της απλής αναλογικής. H παράταξη στήριξε και στηρίζει την μεταρρύθμιση ενώ ήδη έχει λάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης  των τοπικών συμβουλίων. Έγινε ακόμη εκτενής ενημέρωση για τα προβλήματα του Δήμου, δημοτικού συμβουλίου κλπ. Επιπλέον έγινε ενημέρωση και για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και θέσεις που έλαβε η παράταξη όπως  για τα ζητήματα της ΔΕΥΑΙ, τα θέματα της διαχείρισης του αποθεματικού, τις πρωτοβουλίες για εναλλακτική ενεργειακή πολιτική κλπ.

Κλείνοντας τη συνάντηση ο Χρήστος Μαντάς δήλωσε ότι από τη θεσμική του θέση, θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει να τεθούν σε τροχιά επίλυσης κρίσιμα ζητήματα, που απασχολούν τα Γιάννενα και να ενταθούν οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες που ήδη είναι πολλές (παραχώρηση δημόσιων χώρων, Ιονία Οδός, Αεροδρόμιο, χρηματοδοτήσεις, κτλ.), ώστε να στηριχθεί η πόλη και η περιοχή.