Συνεχίζει τις επαφές η Τατιάνα Καλογιάννη

Τις προηγούμενες ημέρες η υποψήφια Δήμαρχος Ιωαννιτών Τατιάνα Καλογιάννη, συνοδευόμενη από υποψήφιους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους της Παράταξης Ιωάννινα_2023 συναντήθηκε:

Με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου

Ο Πρόεδρος Κος Γιώργος Παππάς, εκ μέρους της Δ.Ε. του ΤΕΕ-ΤΗ, καλωσόρισε τους παρισταμένους, τους  ευχήθηκε δύναμη, αντοχές και επιτυχίες στην αυτοδιοικητική τους δραστηριότητα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα εμπέδωσης κουλτούρας συνεργασιών στα  συμβαίνοντα στο Δήμο, μιας και η νέα πραγματικότητα της εφαρμογής της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές κάλπες του Μαΐου, την καθιστά εργαλείο ουσιαστικών συγκλίσεων.

2019.4.15 teeΗ Τατιάνα Καλογιάννη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνάντηση με τη Δ.Ε. του Τεχνικού Επιμελητηρίου, που θεωρεί «φυσικό της χώρο», λόγω της επαγγελματικής της ιδιότητας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε μια ουσιαστική και εκτενής ανάλυση σχετικά με τους Πολεοδομικούς και Χωροταξικούς Σχεδιασμούς του Λεκανοπεδίου, το Π.Δ. της Λίμνης Παμβώτιδας, καθώς και την γενικότερη προστασία και αιεφορική διαχείριση του λιμνιαίου οικοσυστήματος. Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν τα μεγάλα έργα υποδομών της περιοχής, με ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της επέκτασης της Ιονίας Οδού μέχρι την Κακαβιά.

Με το Διοικητή και το Σύλλογο Εργαζομένων το Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων:

Ο Διοικητής Κος Β. Τσίκαρης ενημέρωσε τα μέλη της Παράταξης Ιωάννινα_2023 για τη μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας στο Νοσοκομείο, για τις ανάγκες για ίδρυση νέων κλινικών και την πολύ καλή συνεργασία, σε όλα τα επίπεδα, με την Περιφέρεια Ηπείρου.

2019.4.17 uhiΟ Σύλλογος Εργαζομένων τόνισε στην Τατιάνα Καλογιάννη τα Προβλήματα που αντιμετωπίζουν από το μη επαρκές μόνιμο προσωπικό, από την ελλιπή χρηματοδότηση καθώς επίσης και για την έλλειψη κάθε συνεργασίας με τη σημερινή Δημοτική αρχή (αδέσποτα, πράσινο – εξωραϊσμός περιβάλλοντα χώρου Νοσοκομείου, ελλιπής φωτισμός, αποχιονισμός, κλπ).

Η Τατιάνα Καλογιάννη αναφέρθηκε στη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου στην Επέκταση του Νοσοκομείου, στη κατασκευή της οδού Σταύρου Νιάρχου και στη βούλησή της, ως αυριανή Δημοτική Αρχή να γίνει πράξη η πραγματικά λειτουργική διασύνδεση της πόλης με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αλλά και με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ώστε μέσω της συνεργασίας αυτή να λύνονται άμεσα, όποια προβλήματα ανακύπτουν με μοναδικό στόχο την παροχή υψηλών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και την αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων σε πρότυπο Νοσοκομείο με άριστες παροχές.

Με τους εργαζόμενους στου εργοταξίου του Δήμου Ιωαννιτών

Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν σε πλαίσιο ειλικρινούς διαλόγου τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη μη εφαρμογή του Κανονισμού Λειτουργίας της Διεύθυνσης Καθαριότητας καθώς και την ανησυχία τους σε περίπτωση ιδιωτικοποίησής της καθαριότητας του Δήμου.

2019.4.17 uhi syllogosΗ Τατιάνα Καλογιάννη, στη συζήτηση που ακολούθησε τους διαβεβαίωσε ότι ΔΕΝ θα χαθεί καμία απολύτως θέση εργασίας, αλλά επιφυλλάχθηκε να γίνει μία αναδιάρθρωση των υπηρεσιών εάν μετά από τεχνικοοικονομική μελέτη προκύψει ότι αυτή θα ωφελήσει την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τον δημότη. Σε κάθε περίπτωση ό,τι πρόκειται να γίνει, θα γίνει, με τη συνεχή συνεργασία και διάλογο με το σωματείο των εργαζομένων. Ο κανονισμός Λειτουργίας της Διεύθυνσης Καθαριότητας θα εφαρμοστεί ως έχει ή με ενδεχόμενες βελτιώσεις. Ακόμη συμφώνησαν ότι πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει η ανακύκλωση αλλά και η συστηματική ενημέρωση – ευαισθητοποίηση –  των δημοτών ως προς τα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, γιατί ΜΟΝΟ με τη ενεργή συμμετοχή όλων μπορεί να προκύψει το σωστό και επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με το ΔΣ της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου

2019.4.15 ds enosiΣτη συνάντηση τονίστηκε ότι δεν έχει δοθεί τα τελευταία χρόνια η ενδεδειγμένη προσοχή και ενδιαφέρον για τις αθλητικές υποδομές. Η συντήρηση των γηπέδων είναι υποχρέωση της Δημοτικής αρχής, δεδομένου ότι τα γήπεδα είναι δημοτικά. Σήμερα η κατάσταση είναι τραγική: παλιοί τάπητες, χωρίς βοηθητικές υποδομές με αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνοί τραυματισμοί αθλητών. Η Τατιάνα Καλογιάννη σημείωσε ότι: «θέλουμε και έχουμε υποχρέωση να αναβαθμίσουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις και πρόκειται να δημιουργήσουμε ανοιχτούς χώρους άθλησης σε αυλές σχολείων και σε ασύλια, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας.

Με τον Όμιλο Πρακτικής Σκοποβολής Ιωαννίνων Budo

2019.4.15 budoΗ Τατιάνα Καλογιάννη επισκέφθηκε για μια φορά ακόμη, τις εγκαταστάσεις του Ομίλου Πρακτικής Σκοποβολής Ιωαννίνων Budo, για να παρακολουθήσει τις αγωνιστικές δραστηριότες του Ομίλου. Ως Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου συνέβαλλε στην προσπάθεια του Ομίλου για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του και παρακολούθησε την εγκατάσταση των νέων, σύγχρονων μηχανισμών SKEET & SPORTING, που αναβαθμίζουν την εικόνα, τη λειτουργία και την ανταγωνιστική επιχειρησιακή δυναμικότητα του Ομίλου Budo.