Σχολεία: Πώς γίνονται τα self test αυτή την εβδομάδα

Επιστροφή για τους μαθητές στα θρανία σήμερα για τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων χωρίς ωστόσο να έχουν την υποχρέωση επίδειξης self test.

Και αυτό διότι η δεύτερη εβδομάδα των σχολείων, βάσει πρωτοκόλλου, προβλέπει μόνο δύο self test και όχι τρια, όπως συνέβη την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος μετά τις χριστουγεννιάτικες γιορτές.

Ετσι, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν σήμερα το βράδυ τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, αφού υποχρεούνται να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα το πρωί της Τρίτης.

Την Παρασκευή το επόμενο self test
Σύμφωνα, μάλιστα, με τα όσα έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παίδειας, επόμενος -και τελευταίος για την τρέχουσα εβδομάδα- έλεγχος για τον κορωνοϊό πρέπει να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, προκειμένου να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα το πρωί της Παρασκευής, με την έλευση στα σχολεία, καθώς το self test μπορεί να γίνει μέχρι και 24 ώρες πριν την παρουσία στην εκπαιδευτική δομή.

Υπενθυμίζεται ότι η βασική αλλαγή στο πρωτόκολλο έχει να κάνει με το ότι υποχρέωση για self test έχουν όλοι οι μαθητές ανεξαιρέτως (εμβολιασμένοι-ανεμβολίαστοι), καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, ώστε να έχουν πρόσβαση στις σχολικές μονάδες.

Πέραν αυτού, ήδη μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν προμηθευτεί 5 δωρεάν self test για τις ανάγκες των δύο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τα Χριστούγεννα, ήτοι από τις 10 Ιανουαρίου μέχρι και τις 21 Ιανουαρίου του 2022.

Πηγή: iefimerida.grΣχολεία: Πώς γίνονται τα self test αυτή την εβδομάδα