Σχολεία: Σκέψεις να ανοίξουν 2 εβδομάδες αργότερα

Η πρόταση για αναβολή της σχολικής χρονιάς, φαίνεται ότι βρίσκεται στο τραπέζι, καθώς τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα ανατρέπουν τον σχεδιασμό για την πρεμιέρα των μαθημάτων.

Η επίσημη ανακοίνωση πριν λίγο καιρό, ανέφερε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, τα δεδομένα από τότε έχουν αλλάξει, με τα κρούσματα να έχουν αυξηθεί κατά πολύ το τελευταίο διάστημα και τα επιδημιολογικά δεδομένα να χειροτερεύουν. Νέα μέτρα ανακοινώνονται συνεχώς προκειμένου να ανακοπεί η αύξηση των κρουσμάτων με τελευταία την ματαίωση της ΔΕΘ αλλά και την επιβολή περιορισμών στο ωράριο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε 15 περιοχές της Ελλάδας.

Ηδη, όπως αποκάλυψε ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας χθες, έχει αρχίσει η συζήτηση για νέα μέτρα που πρέπει να αναληφθούν. Και καθώς μελετώνται νέα μέτρα για το σύνολο της κοινότητας ή κατά τόπους, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr από την πλευρά των επιστημόνων, εξετάζεται το ενδεχόμενο να καθυστερήσει κατά δύο εβδομάδες η έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/enarxi-ton-sholeion-skepseis-anoixoyn-2-ebdomades-meta