Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων: Κάλεσμα για κινητοποίηση αύριο Πέμπτη

Σε κινητοποίηση-συνέλευση την Πέμπτη, 2 Μαρτίου, στις 11.30 π.μ καλεί όλους τους εργαζόμενους της καθαριότητας στο εργοτάξιο του δήμου Ιωαννιτών, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεση τους, στα σχέδια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση τους, καταγγέλλουν το δήμο ότι απαξιώνει τις υπηρεσίες προκειμένου να τις ιδιωτικοποιήσει και σημειώνουν:

«Προειδοποιούσαμε εδώ και αρκετό καιρό ότι η καθαριότητα είναι ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για το ιδιωτικό κεφάλαιο. Σιγά-σιγά και με διάφορες προφάσεις οι Δημοτικές Αρχές υπονομεύοντας τις υπηρεσίες, θα τις απαξιώσουν και θα τις ιδιωτικοποιήσουν. Οι Δημοτικές Αρχές διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Ακολουθούν την ξεκάθαρη πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων κατ’ επιταγή της Ε.Ε και τώρα της τρόικας, που ονομάζουν τις ιδιωτικοποιήσεις μεταρρυθμίσεις, (αναδιαρθρώσεις) την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων εις βάρος των εργαζομένων ανάπτυξη.

Αυτή την πολιτική «ζήλεψε» και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιωαννιτών και προχώρησε σε απόφαση ιδιωτικοποίησης μέρους της καθαριότητας. Η απόφαση πάρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη στήριξη των παρατάξεων, “Ανεξάρτητη πρωτοπορία” (Γκόντας), “Γιάννενα-πολίτες για Την ανατροπή” (Νάτσης) & “Γιάννενα τώρα” (Mπαρτζώκας)

Η απόφαση αυτή, δείχνει και ένα άλλο πρόσωπο του Δημάρχου. Δεν έχει περάσει ούτε μια βδομάδα από την εκδήλωση του Συλλόγου στο εργοτάξιο την Τσικνοπέμπτη, όπου απαντώντας ο Δήμαρχος στον Πρόεδρο του Συλλόγου, που μίλησε για τις ελλείψεις προσωπικού ,την απαξίωση των υπηρεσιών με στόχο την ιδιωτικοποίηση ,την ανάγκη μονιμοποίησης των συμβασιούχων καθώς και προσλήψεις μονίμου προσωπικού, ΕΙΠΕ : «Ως Αντιδήμαρχος καθαριότητας στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, έκανα υποδομή σε εξοπλισμό και δεν πρόκειται να γίνει καμία ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας».

Τώρα ξεπουλάει το μισό Δήμο, και γιατί όχι φτιάχνοντας το νέο εργοτάξιο – που είναι αναγκαίο να γίνει- θα επιχειρήσει να το δώσει πεσκέσι μαζί με το υπόλοιπο της καθαριότητας στους εργολάβους. Είναι καλό φιλέτο.

Να συνάδελφοι γιατί λέμε ότι, οι Δημοτικές Αρχές στην πλειοψηφία τους ακολουθούν την πολιτική των κυβερνήσεων. Η κυβέρνηση ΤΣΙΠΡΑ έλεγε μ’ ένα άρθρο θα καταργήσει τα μνημόνια, τώρα υπογράφει νέα και ξεπουλάει ότι έχει απομείνει απ τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η Δημοτική Αρχή του κυρίου ΜΠΕΓΚΑ, που θα ενίσχυε την καθαριότητα τώρα την ιδιωτικοποιεί, αφού την υπονόμευσε σιγά-σιγά. Εξάλλου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος έχει τονίσει αρκετές φορές ότι και στον ιδιώτη, εργάτες θα δουλέψουν και το κάνει γαργάρα όταν ακούει για τις συνθήκες εργασίας αυτών των εργαζομένων. Εργολάβος είναι κι αυτός. Δείχνοντας το πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής, λένε ότι ιδιωτικοποιούν, γιατί κάνουν επίσχεση εργασίας οι (απλήρωτοι) εργάτες καθαριότητας. Τόσο “σέβονται“ τους απλήρωτους εργαζόμενους.

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιωαννιτών γι’ αυτή της την πολιτική, γιατί πρωτοστατεί στις ιδιωτικοποιήσεις Υπηρεσιών, γιατί υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.

Συνάδελφοι δεν φτάνει η καταγγελία που είναι αναγκαία για να μάθει ο κόσμος το τι γίνεται, χρειάζεται εμείς οι εργαζόμενοι να αντιδράσουμε και να πάρουμε την υπόθεση που μας αφορά στα χέρια μας, χωρίς ηττοπάθεια ,γιατί θα απολογηθούμε , και πρέπει να απολογηθούμε στο τι κάναμε για να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη. Καλούμε την Γιαννιώτικη κοινωνία να αντισταθεί. Δεν πρέπει να υλοποιηθούν τέτοιες αποφάσεις.

Από την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής Υπηρεσίας της καθαριότητας τίποτα το θετικό δεν θα έχει να ωφεληθεί η Γιαννιώτικη κοινωνία.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό συμβούλιο να ανακαλέσουν την κατάπτυστη απόφαση.

Καλούμε σε κινητοποίηση-συνέλευση την Πέμπτη στις 11.30 όλους τους εργαζόμενους της καθαριότητας στο εργοτάξιο.

-Να παραστούμε με κινητοποίηση στο Δημαρχείο και να ζητήσουμε να πάρει πίσω την απόφαση».