Σ. Θεοδωράκης “Είναι ντροπή, το 2016, να μην έχουν δικαίωμα ψήφου οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό”

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη:

Την προσπάθεια που κάνει το Ποτάμι να αποκτήσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι ψήφο. Είναι ντροπή μας. Το 2016 να είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχουν ψήφο οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό. Είναι ακατανόητη η άρνηση της κυβέρνησης, να μη δώσει το δικαίωμα ψήφου σε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι κάτι πάρα πολύ εύκολο, γιατί το παρουσιάζουν σαν κάτι πολύ δύσκολο.

Το πρώτο βήμα είναι να ψηφίσουν αυτοί που έχουν ελληνική ταυτότητα. Δηλαδή αυτοί που είναι εγγεγραμμένοι στα δηματολόγια και στους εκλογικούς καταλόγους, είναι δηλαδή οι άνθρωποί μας που έχουν φύγει στο εξωτερικό πρέπει να ψηφίσουν. Είναι πολύ απλό, μπορούν να πάνε σ’ ένα προξενείο και να ψηφίσουν όπως γίνεται σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου. Η κυβέρνηση πιστεύω ότι φοβάται αυτή την ψήφο, φοβάται να τους δώσει το δικαίωμα. Το δικαίωμα που οι περισσότεροι από αυτούς το έχουν στις ευρωεκλογές. Δηλαδή εσύ είσαι στο εξωτερικό, ψηφίζεις στις ευρωεκλογές για την Ελλάδα και δεν ψηφίζεις στις εθνικές εκλογές. Τραγελαφικά πράγματα.

Προσπαθήσαμε να το λύσουμε, κάναμε μια τροπολογία, κάναμε προτάσεις, είχαμε μαζί μας συνταγματολόγους, είχαμε μαζί μας νομικούς, η κυβέρνηση επιμένει να λέει ότι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για να ψηφίσουν αυτοί οι άνθρωποι.