Τί ζητά απο το Υπ. Εργασίας το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνειας της Περιφέρειας

Το ΔΣ του ΚΚΠΠΗ ενημερώνει ότι λαμβάνοντας υπόψη την ισχυρή έλλειψη προσωπικού που παρατηρείται στις υπηρεσίες του, οι οποίες κατόπιν της ολοκλήρωσης του οκτάμηνου κύκλου μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ είναι έντονες και η διαμορφωθείσα κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω και με την λήξη των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού 31/12/2019, οδήγησε στην εκ των συνθηκών αναγκαστική προσωρινή αναστολή εισαγωγών νέων περιστατικών στις Δομές Προστασίας ΑμεΑ του ΚΚΠΠΗ.

Η προσωρινή αυτή αναστολή έως τουλάχιστον την τοποθέτηση εργαζόμενων μέσω νέου κύκλου οκτάμηνης εργασίας, η οποία διαφαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες για τις αρχές του νέου έτους, είναι το ελάχιστο μέσο για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του Κέντρου και της διατήρησης του επιπέδου παροχής υπηρεσιών προς τους λήπτες αυτών.

Το ΔΣ εγκαίρως είχε αποστείλει αιτήματα για νέο κύκλο κοινωφελούς εργασίας με στόχο να αποφευχθεί το κενό που παρατηρείται στις υπηρεσίες την παρούσα χρονική στιγμή καθώς και αιτήματος για νέο επικουρικό προσωπικό για όλες τις δομές του. Το μείζον όμως ζήτημα αφορά στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, προσωπικό το οποίο στερείται το Κέντρο εδώ και αρκετά χρόνια. Παρά του γεγονότος της έλλειψης ενιαίου οργανισμού από την σύσταση του Κέντρου με τον Ν.4109/2013 έως και σήμερα, το ΔΣ έχει στείλει στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού προσλήψεων 2020-2023, την κάλυψη των οργανικών του κενών, όπως αυτά καταγράφονται στον οργανισμό λειτουργίας της κάθε δομής του Κέντρου, άμεσα για το έτος 2020.

Επιπρόσθετα ζητάμε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την διερεύνηση της δυνατότητας παράτασης των υφιστάμενων συμβάσεων επικουρικού προσωπικού κατόπιν σχετικής νομοθετικής ρύθμισης έως και την ανάρτηση των οριστικών πινάκων επιτυχόντων της προκήρυξης για αυτές τις θέσεις εργασίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κα. Μιχαηλίδου Δόμνα έχει ήδη προβεί στις διαδικασίες επίσπευσης των διαδικασιών της σχετικής προκήρυξης, άμεσα αντιλαμβανόμενη την δυσκολία λειτουργίας των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας.