Ταξίδι δημοσιογράφων του τουρισμού στην Κόνιτσα

Με στόχο την προβολή της Κόνιτσας, που προσφέρει στους ταξιδιώτες μοναδικές εμπειρίες όλες τις εποχές του χρόνου, ο Δήμος μας στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την εταιρεία CK Strategies, διοργάνωσε ένα ξεχωριστό ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) για Έλληνες και Κυπρίους δημοσιογράφους.

Στρατηγικοί εταίροι του Δήμου μας σε αυτό το ταξίδι ήταν η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Κύπρου Cyprus Airways, υψηλόβαθμο στέλεχος της οποίας συνόδευε την αποστολή, τα γνωστά πρακτορεία ταξιδιών Mazi Travel, Zorpidis Travel και φυσικά με την υποστήριξη του Γραφείου ΕΟΤ της Κύπρου.

Για δυο ημέρες οι δεκαοκτώ (18) δημοσιογράφοι προσκεκλημένοι του Δήμου Κόνιτσας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές του Δήμου μας, την πληθώρα υπαίθριων δραστηριοτήτων που προσφέρει η περιοχή μας, τα θρησκευτικά μνημεία, την ιστορία της και την εξαιρετική γαστρονομία.

Την αποστολή υποδέχτηκαν στην γέφυρα του Αώου ο Δήμαρχος Κόνιτσας Εξάρχου Νικόλαος, οι Αντιδήμαρχοι Τσαλιαμάνης Νικόλαος, Χήρας Δημήτριος, καθώς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λαζογιάννης Αριστείδης.

Οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης, όπου ξεναγήθηκαν από τους μοναχούς της Μονής και την Κοινότητα Μολυβδοσκέπαστης, όπου ξεναγήθηκαν από τον πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Κατραμάδο Σπυρίδωνα, γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Η επόμενη ημέρα ήταν αφιερωμένη στις υπαίθριες δραστηριότητες και κάτω από την γέφυρα του Αώου αρκετοί δημοσιογράφοι δοκίμασαν τις ικανότητες τους στο ράφτιγκ, στο καγιάκ αλλά και στο ποδήλατο βουνού.

Κατόπιν επισκέφθηκαν τη φάρμα Ιπποφαές του Φίλιππου Μπάρμπα και ένα από τα πιο γνωστά και πανέμορφα Μαστοροχώρια μας, την Καστάνιανη.

Ακολούθησε περιήγηση και ξενάγηση στα πανέμορφα αρχοντικά της Άνω Κόνιτσας, στην οικία του Αγίου Παισίου και μια σύντομη βόλτα στην πόλη.

Ο Δήμος Κόνιτσας συνεχίζει το πρόγραμμα ανάπτυξης του τουρισμού και προβολής της περιοχής μας που ξεκίνησε πέρυσι και τα αποτελέσματα δικαιώνουν τη Δημοτική Αρχή για τις επιλογές της, μια που η αύξηση της τουριστικής κίνησης είναι ραγδαία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, σε ζωντανή μετάδοση προβλήθηκαν εικόνες της περιοχής μας μέσα από τις εκπομπές υψηλής ακροαματικότητας «Στούντιο με Θέα» του ΑΝΤ1, ”Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση “ του ALPHA, ενώ ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος μίλησαν ζωντανά σε εκπομπές για τα Κυπριακά κανάλια ΡΙΚ, ALPHA Κύπρου, ΣΙΓΜΑ και άλλα.

Θερμές ευχαριστίες στα Ξενοδοχεία Rodovoli Hotel, Grand Hotel, Konitsa Mountain Hotel και Villa Rustica για τη δωρεάν φιλοξενία της αποστολής, στον Χρήστο Μουρεχίδη ιδιοκτήτη του Dentro outdoor Travel για τη διευκόλυνση κάποιων μετακινήσεων καθώς και στην ξεναγό Μήτση Ιωάννα.

Επίσης, θερμές ευχαριστίες στον Σταύρο Γουσόπουλο ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Μύλος» για την προσφορά του υπέροχου δείπνου, στον Ευθύμη Δούκα και τη σύζυγό του Σύνθια για την προετοιμασία του γεύματος στην Καστανέα, στους κυρίους Χατζηεφραιμίδη Ανδρέα και Κίτσιο Νικόλαο για την γευσιγνωσία Οίνου και Τσίπουρου που οργάνωσαν και την προσφορά προϊόντων τους.

Στους Χρήστο και Κυριάκο Κίτσιο, Αλέξανδρο Εξάρχου και Νικόλαο Μπέτση για την υπέροχη μουσική βραδιά.

Ευχαριστίες, επίσης, στον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Κατραμάδο Σπυρίδωνα για την οργάνωση του δείπνου και της υπέροχης γιορτής συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής με τη βοήθεια των μελών του Συλλόγου Μολυβδοσκέπαστης. Στις εταιρείες Mountain Vain του Αλέξανδρου Νικολόπουλου και Trekking Hellas για τον εξοπλισμό που παραχώρησαν, καθώς και για την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Στους δημοσιογράφους προσφέρθηκαν δώρα προσφορά των ντόπιων επαγγελματιών Νικολάου Θωμά, Νάτση Αναστασίας, Αφών Χατζηεφραιμίδη, καθώς και προιόντα του Αγροκτήματος Παπαγεωργίου.