Τα Ιωάννινα έτοιμα να υποδεχθούν το 82ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας

Τα Γιάννενα έτοιμα να υποδεχθούν το 82ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Πολύτιμη η συνδρομή της «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» και όλων των τοπικών φορέων προς τον Ν.Ο.Ι. για τη διεξαγωγή του –Ειδικοί καλεσμένοι τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Μία μόλις εβδομάδα απομένει για τη διεξαγωγή του 82ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας για τις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων στα Γιάννενα. Αγώνες που έρχονται δύο χρόνια ακριβώς μετά  την τελευταία μεγάλη κωπηλατική διοργάνωση στην Παμβώτιδα, το 2014.

Οι προετοιμασίες ενόψει του Πρωταθλήματος έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία και τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων που είναι και ο οικοδεσπότης σύλλογος των αγώνων. Οι κωπηλατικές εγκαταστάσεις του ΕΑΝΚΙ στη Λιμνοπούλα με επίκεντρο τον Πύργο και τις εξέδρες των θεατών είναι έτοιμες να υποδεχθούν από την ερχόμενη Πέμπτη και ως την Κυριακή, 24 Ιουλίου αποστολές ναυτικών σωματείων απ’ όλη την Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για τον υγρό στίβο Κωπηλασίας της Παμβώτιδας, η επισκευή του οποίου έχει πλέον ολοκληρωθεί. Υπολογίζεται ότι στους αγώνες που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιουλίου, θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 300 νεαροί κωπηλάτες από 30 σωματεία της χώρας μας!

Για την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος σημαντική είναι η στήριξη που παρέχουν το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» και ο Δήμος Ιωαννιτών.  Σημαντική η συνεισφορά του Δημάρχου Θωμά Μπέγκα, ο οποίος έχει θέσει στη διάθεση του Ν.Ο.Ι. όλες τις υπηρεσίες και συνεργεία του Δήμου που έχουν ζητηθεί. Στη συνδιοργάνωση των αγώνων συμμετέχουν επίσης έμπρακτα η Περιφέρεια Ηπείρου και το ΠΕΑΚΙ, ενώ στους υποστηρικτές τους περιλαμβάνονται το τοπικό Παράρτημα του ΕΚΑΒ, το Παράρτημα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Πυροσβεστική Ηπείρου, το Λύκειο Ελληνίδων και το Τμήμα Κολύμβησης του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ειδικοί δε προσκεκλημένοι την ημέρα των τελικών αγώνων του Πρωταθλήματος θα είναι τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» Πωγωνιανής, τα οποία θα δουν τις κούρσες από τις κερκίδες του ΕΑΝΚΙ αλλά και θα βοηθήσουν ως εθελοντές στη διοργάνωση!