Την Δευτέρα η συνέχεια του Φεστιβάλ Δωδώνης- Μουσικά ηχοτοπία στην Ιερά Οικία

Με μία πρωτότυπη και ιδιαίτερη εκδήλωση, συνεχίζεται την ερχόμενη Δευτέρα το 1ο Φεστιβάλ Δωδώνης, που διοργανώνουν ο Δήμος Δωδώνης, η Περιφέρεια Ηπείρου και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης.

Στον χώρο της ιεράς οικίας και δίπλα στην βελανιδιά, η διακεκριμένη και πολυβραβευμένη μουσικός, συνθέτης και ερευνήτρια Ros Bandt από την Αυστραλία, θα δημιουργήσει μουσικά ηχοτοπία.

Η εκδήλωση αποτελεί προιόν μιας ακόμη διεθνούς συνεργασίας, που μέσα από την διοργάνωση του Φεστιβάλ αποσκοπεί στην ανάδειξη του συνόλου του αρχαιολογικού χώρου αλλά και στην ανάδειξη της οικουμενικότητας του μνημείου.

“Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο των τριών εμβληματικών αρχαιολογικών χώρων Ολυμπίας – Δωδώνης και Δελφών με κοινές δράσεις, ανταλλαγές και κοινά προγράμματα. Έχουν γίνει ήδη τα πρώτα βήματα. Και θα δουλέψουμε σκληρά γι αυτό με την ομάδα των πολιτών του προγράμματος URBACT που υλοποιεί ο Δήμος Δωδώνης και τους διεθνείς εταίρους μας. Σε αυτό έχουμε και την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και της αρμόδιας υπηρεσίας του”, δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αντιδήμαρχος Δωδώνης Θωμάς Καραπάνος.

Ο κ. Καραπάνος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου και το Υπουργείο Πολιτισμού για την στήριξη της διοργάνωσης καθώς και τους χορηγούς “Νέα Οδό”, “ΑΝΕΚ” και “Energean oil” , που με την δική τους βοήθεια καλύφθηκε μεγάλο μέρος του κόστους των εκδηλώσεων, οι οποίες γίνονται με ελεύθερη είσοδο για τους όλους.

Ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δωδώνης Φώτης Ζυγούρης, έκανε ειδική μνεία στο γεγονός ότι για πρώτη φορά πραγματοποιείται εκδήλωση στο χώρο της Ιεράς Οικίας, γεγονός που έχει ιδιαίτερο συμβολισμό.

“Με την επιλογή αυτή, θέλουμε αφενός να επιμείνουμε στην οικουμενικότητα της Δωδώνης, πράγμα που ξεκινήσαμε από πέρυσι με την παράσταση όπου συμμετείχαν ηθοποιοί από επτά χώρες του κόμου και αφετέρου να αναδείξουμε σημεία του αρχαιολογικού χώρου πέραν του θεάτρου”, τόνισε ο κ. Ζυγούρης.

Ο Διευθυντής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνος Σουέρεφ, σημείωσε ότι η εκδήλωση αποτελεί ένα παρόν οικουμενικότητας, όπως αξίζει στη Δωδώνη, η οποία αποτελεί διεθνές σημείο αναφοράς, όπως συνέβαινε και κατά τους αρχαίους χρόνους.

Για μια βραδιά μυσταγωγίας στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης μίλησε ο καλλιτεχνικός συντονιστής του Φεστιβάλ Δωδώνης Βασίλης Κονταξής, ενώ την συνέντευξη έκλεισε η Ros Bandt δίνοντας μία μικρή γεύση ηχοτοπίων.