Την προσχολική αγωγή ΑμεΑ χρηματοδοτεί το Επιχειρησιακό πρόγραμμα “Ήπειρος 2014-2020”

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη μία ακόμη απόφαση ένταξης πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020. Πρόκειται για την πράξη «Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής για ΑμεΑ και παροχή δημιουργικής απασχόλησης, ψυχαγωγίας και αναψυχής για ΑμεΑ για το σχολικό έτος 2016-2017» (Άξονας Προτεραιότητας «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, κοινωνική ένταξη και καταπολέμηση διακρίσεων»), συνολικής δημόσιας δαπάνης 345.093 ευρώ.

 

Η πράξη αφορά στη διάθεση προς ωφελούμενους (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων) θέσεων παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων ΜΕΑ, για το έτος 2016-2017, σε δημόσιους και ιδιωτικούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας,  Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α.) στην  Περιφέρεια Ηπείρου. Μέσω της πράξης αναμένεται να χρηματοδοτηθούν 59 ωφελούμενοι

 

Οι ωφελούμενοι εντάσσονται στην Πράξη ανεξαρτήτως εργασιακής, κοινωνικοοικονομικής ή άλλης κατάστασης στην κατηγορία θέσης Δ1: παιδιά με αναπηρία ή/και έφηβοι ή/και άτομα με νοητική στέρηση ή/και κινητική αναπηρία(ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).

 

Στο πλαίσιο της πράξης προβλέπεται:

* η παροχή θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας για παιδιά με αναπηρία από 2,5 έως 6,5 ετών σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας

* η παροχή θέσεων φροντίδας παιδιών με αναπηρία και εφήβων με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α.).