Τους πρώτους υπoψήφιους για την Πρέβεζα ανακοίνωσε ο Δημήτρης Δημητρίου

Eυρύτατο κάλεσμα συμπαράταξης και συμπόρευσης σε όλη την Ήπειρο και τους κατοίκους της απεύθυνε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πρέβεζα -που έγινε στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης του ΚΙΝΑΛ παρουσία και της Πρόεδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά– ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Επικεφαλής του Συνδυασμού “Ήπειρος ΟΛΟΝ” Δημήτρης Δημητρίου, αναφερόμενος στο τρίπτυχο “Ολότητα-Ισότητα-Συνεργασία”, που είναι όπως είπε και οι κατευθυντήριοι άξονες του Συνδυασμού.

Μία περιοχή τόνισε μεταξύ άλλων “που με την ενεργό συμμετοχή και σύμπραξη όσο το δυνατόν περισσότερων κοινωνικών ομάδων και παραγωγικών τάξεων, θα την καταστήσει πρωταγωνίστρια σε όλους τους τομείς.

Στους οικονομικούς κλάδους, στην πρωτογενή παραγωγή, στον τουρισμό, την έρευνα, τις νέες τεχνολογίες, την καινοτομία, τον πολιτισμό, σε όλο το φάσμα του κοινωνικού, πολιτισμικού και πνευματικού εγχώριου, τοπικού γίγνεσθαι. Ήρθε η ώρα να ξεβολέψουμε κατεστημένες σχέσεις , γνωριμίες , συμφέροντα και βολέματα, να εισάγουμε την αξιοκρατία και την επιβράβευση των προσπαθειών και των επιτευγμάτων.

Η σημερινή Περιφερειακή αρχή όπως δείχνουν οι αριθμοί δεν τα κατάφερε. Έχουμε χρέος στους Ηπειρώτες να αλλάξουμε την Ήπειρο. Ξέρουμε το πώς και μπορούμε και θέλουμε.Πρέπει να ξανασχεδιασθεί όλο το εσωτερικό οδικό δίκτυο της Ηπείρου.

Πρέπει να αναδειχθεί η υπεραξία των τοπικών προϊόντων,να δημιουργήσουμε την τεχνολογική έκρηξη με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου,να αναδείξουμε παγκόσμια, τις ομορφιές της Ηπείρου,να απαιτήσουμε η Ήπειρος να ενταχθεί στο καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ σαν τα νησιά του Αιγαίου ως κίνητρο ανάπτυξης.

Σημαντική είναι και η διασύνδεση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας της Πρέβεζας με το αεροδρόμιο του Ακτίου και την περαιτέρω εμπορική του αξιοποίηση από την πολιτεία, για την ενδυνάμωση και αύξηση του τουριστικού «ρεύματος» προς τις φυσικές ομορφιές και τα πολλά αξιοθέατα του νομού Πρεβέζης όπως η αρχαία Νικόπολη, ο Αχέροντας, το παραλιακό μέτωπο.

Σε ότι αφορά τη συγκοινωνιακή υποδομή και τις μεταφορές, ο νομός Πρέβεζας σημείωσε ο κ. Δημητρίου είναι απομονωμένος και αποκομμένος από τους μεγάλους οδικούς άξονες που διατρέχουν και διασχίζουν την Ήπειρο και γενικότερα τη βορειοδυτική Ελλάδα, την Εγνατία και την Ιόνια οδό.

Πρέπει επειγόντως, και είναι άμεση προγραμματική μας προτεραιότητα, να εκκινήσουμε τις διαδικασίες για την άρση αυτής της κρίσιμης και ιδιότυπης απομόνωσης, που λαμβάνει τη μορφή του αποκλεισμού από την αναπτυξιακή διαδικασία.

Μαζί με τον συνδυασμό “Ήπειρος Όλον” ο τόπος μας μπορεί να κοιτάξει στα μάτια κάθε Ευρωπαϊκή χώρα, πιστεύοντας στις δυνάμεις του και αξιοποιώντας τες.

Η ώρα της Ηπείρου έφτασε. Πάμε μαζί για την μεγάλη αλλαγή” είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Επικεφαλής του Συνδυασμού “Ήπειρος ΟΛΟΝ” Δημήτρης Δημητρίου και παρουσίασε τους πρώτους υποψηφίους για την Π.Ε Πρέβεζας που είναι οι:
Γιαμάς Ιωάννης
Παναγιώτα-Μαρία Ζήση Ευαγγέλου
Καρακασίδης Αθανάσιος Συγκούνα Χριστίνα
Τσούτσης Δημήτριος
Φραγκούλης Παύλος