Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν

Είχα πάρα πολύ καιρό να γράψω. Μήνες για την ακρίβεια. Έχουν συμβεί τόσα πολλά εν τω μεταξύ και τόσο τραγικά γελοία που η 12βαθμη κλίμακα αξιολόγησης κωμωδίας Mr Bean που είχαμε υιοθετήσει με την έλευση της κυβερνησάρας του Κούλη και της ΝΔ αδυνατεί πλέον να προσεγγίσει το μέγεθος της αστειότητας, της προχειρότητας, της επικινδυνότητας και της παραφροσύνης που ξεχειλίζει πλέον κυριολεκτικά από παντού.

Δεν θα μπώ στη διαδικασία να κάνω κανενός είδους αναδρομή στο τελευταίο 7μηνο. Όλοι εδώ ζούμε και το μέγεθος της τριτοκοσμικής γελοιότητας χουντικής κοπής δεν έχει προηγούμενο.

Θέλω όμως σήμερα να απευθυνθώ σε όλους αυτούς που είναι έτοιμοι να λιντσάρουν τον αδύναμο, την ίδια στιγμή που σκύβουν το κεφάλι στον ισχυρό.

Δεδομένα :

1ον) Οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και οι μετακινήσεις πληθυσμών δεν είναι κάτι καινούργιο. Υπάρχουν από τότε που εμφανίστηκε ο άνθρωπος στον πλανήτη. Όταν δεν έχεις να φάς, όταν σε κυνηγούν ή όταν πέφτουν “εμφύλιες” βόμβες στο κεφάλι το δικό σου και των παιδιών σου φεύγεις για να σωθείς, εκτός και εάν είσαι ηλίθιος. Και όχι δεν συμβαίνει αυτό μόνο με τους «κακούς» και «ανεύθυνους» ξένους. Και εσύ «Ελληνίδα μάνα» το ίδιο ακριβώς θα έκανες. Δεν διαφέρει ο άνθρωπος όταν παλεύει για τη ζωή τη δική του και των παιδιών του.

2ον) Προφανώς δεν μπορείς να τους δεχτείς όλους τους αναξιοπαθούντες εδώ. Πώς θα μπορούσες άλλωστε υπό τις οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από αυτούς που φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για ό,τι έσκασε πάνω στα κεφάλια μας 10 χρόνια πρίν και εμείς ώς κατά φαντασίαν «μεσαιοταξίτες» και άκριτοι τηλεκαταναλωτές ακροδεξιάς προπαγάνδας επαναφέραμε στην εξουσία; Δεν μπορείς όντως να τους δεχτείς όλους. Αλλά δεν θα γίνουμε όμως με το στανιό εγκληματίες νεοναζί επειδή κάποιοι εκεί έξω απλά μισούν τ’άντερά τους και όχι μόνο δεν τολμούν να σηκώσουν κεφάλι στον δυνάστη τους αλλά επιλέγουν κιόλας να γλύφουν σταθερά αυτόν και να ξεσπούν στον αδύναμο. Σκέψου πρώτα και διαχώρισε τα πράγματα στο μυαλό σου. Δεν είναι όλα ίσιωμα. Πού είναι οι αρχές και οι αξίες μας; Πού είναι η κριτική μας ικανότητα;

3ον) Είδες τελικά που δεν έφταιγε η κυρά Τασία, ο Τσίπρας που έχει αστεφάνωτη την Περιστέρα και αβάπτιστα τα παιδιά του και οι άθεοι σταλινομαδούροι του Σύριζα που έρχονται οι πρόσφυγες εδώ; Μέσα σε 7 μήνες διακυβέρνησης της νεοφιλελέ ακροδεξιάς ΝΔ έχουν πενταπλασιαστεί οι ροές. Nαι ή ού; Tελικά ποιός φταίει για όλη αυτή τη τραγωδία; Πάλι οι αδύναμοι φταίνε; Δεν βαρέθηκες να επιτίθεσαι στο σύμπτωμα και να αφήνεις ανέγγιχτη την αιτία;

4ον) Άν πνίξεις στη θάλασσα ή άν σκοτώσεις στα σύνορα άοπλους και κακομοιριασμένους ανθρώπους δεν είσαι τίποτε άλλο από στυγνός εγκληματίας βάσει διεθνούς δικαίου αλλά και βάσει ανθρώπινων αξιών, τελεία και παύλα.

5ον) Άν τους βάλεις σε κλειστές δομές-φυλακές ή ξερονήσια αφενός θα είσαι η πρώτη χώρα μετά τη ναζιστική Γερμανία που θα έχει φτιάξει στρατόπεδα συγκέντρωσης και αφετέρου θα έχεις ήδη θέσει όλες εκείνες τις νομικές βάσεις έτσι ώστε σε 10-20 χρονάκια να χάσεις Ελληνικό έδαφος τόσο ντε φάκτο όσο και νομικά καθώς θα έχεις πλέον νησιά που θα κατοικούνται αποκλειστικά από αλλοεθνείς που θα έχουν επίσης γκετοποιηθεί. Tο κατανοούμε;

6ον) Ο Ερντογάν και το κράτος-τρομοκράτης που λέγεται Τουρκία προφανώς και στέλνει κόσμο εδώ με σύστημα προκειμένου να μας δημιουργεί πρόβλημα και να εκβιάζει την Ε.Ε. για ακόμα περισσότερα χρήματα. Γνωστό.

7ον) Ε.Ε., Η.Π.Α. και μαζί με αυτούς φυσικά και η Ελλάδα του Κούλη και της ΝΔ συνδράμουν και συναινούν τόσο στον πόλεμο στην Συρία – που γεννά το προσφυγικό – όσο και την ίδια την Τουρκία στο μέτωπο που έχει ανοίξει στην Ιντλίμπ εναντίον του Άσαντ διογκώνοντας ακόμα περισσότερο το πρόβλημα. Την ίδια στιγμή η Ε.Ε. και η Γερμανία νίπτουν τας χείρας τους για τον εκβιασμό της Τουρκίας μέσω του προσφυγικού και ειδικότερα η Γερμανία δεν καταδικάζει κάν το άνοιγμα των συνόρων από την πλευρά της Τουρκίας. Ισχύει ή όχι; Ποιός είναι ο εχθρός λοιπόν; O πρόσφυγας ή ο Ερντογάν με τις πλάτες όλων, ακόμα και της δικής μας κυβέρνησης που υποδύεται για εσωτερική κατανάλωση ότι αντιπαρατίθεται με την Τουρκία; Τί δεν καταλαβαίνουμε;

8ον) Η ΝΔ χάϊδεψε τα ακροδεξιά αντανακλαστικά μέρους της κοινωνίας με την αγαστή συνεργασία τηλεπροπαγανδιστών και τώρα λούζεται τις συνέπειες του τέρατος που γέννησε για λίγα ψηφαλάκια. Είδαμε τί έγινε στα νησιά με τα Μάτ-μπαχαλάκηδες; Είδαμε τί έγινε με τα έκτροπα ακροδεξιών που πλέον έχουν γίνει η νόρμα; Μας ενδιαφέρει καθόλου το πού έχουμε οδηγήσει την κοινωνία;

Και ερχόμαστε λοιπόν στο τί πρέπει να κάνουμε.

1ον) Καταγγέλεις επίσημα σε όλα τα διεθνή φόρα την Τουρκία για την επέμβαση στην Συρία, τους τσαμπουκάδες της στο Αιγαίο και την εκβιαστική της τακτική είς βάρος της Ευρώπης με όχημα ταλαιπωρημένους ανθρώπους. Αυτό σημαίνει κυρ Κούλη-Κυριάκο μας εφόσον όντως βρίσκεσαι στη θέση που είσαι για να υπηρετείς τη χώρα και τους πολίτες της ότι δεν δίνεις κανένα ok σε καμία Ε.Ε. και σε κανένα Νάτο για επέμβαση των Τούρκων στην Ιντλίμπ προκειμένου να ευθυγραμμιστείς με τα συμφέροντα τύπων που απλά σε χρησιμοποιούν ώς χώρα-αποθήκη ψυχών. ‘Ως εδώ.

2ον) Βέτο τώρα στην Ε.Ε. για να πάρουν όλοι ισόποσα όσους είναι ήδη εδώ. ‘Οχι τώρα, χθές!

3ον) Τον προσφυγικό πληθυσμό που σου αναλογεί ώς χώρα τον διαμοιράζεις παντού στη χώρα ισόποσα, τον εντάσσεις στον κοινωνικό ιστό και δεν τον γκετοποιείς. Τα αυτονόητα. Για να το πετύχεις αυτό όμως πρέπει επίσης να κόψεις και τα πόδια των “καλοθελητών” που ταϊζουν τον κοσμάκη εδώ και χρόνια με fake news και ρατσιστικά τέρατα μέσω TV, ραδιοφώνου και εφημερίδων.

4ον) Φυσικά και κλείνεις τα σύνορα όπως μπορείς, χωρίς όμως να καταντήσεις νεοναζί. Ξέρεις πώς. Βέβαια τα θαλάσσια σύνορα δεν είναι δυνατόν να φυλαχθούν 100%. Το ξέρεις, δεν μπορεί. Κάτι θα έχεις καταλάβει ακόμα και εσύ που επιμένεις να εθελοτυφλείς τόσα χρόνια προσφυγικό ζήτημα.

5oν) Κινήσεις ουσιαστικές για τερματισμό του πολέμου στη Συρία. Ουσιαστικές κινησεις σημαίνει ότι δεν κάνω πλάτες στα καραγκιοζιλίκια της Ε.Ε. και του Νάτο εκεί τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Βέτο λέγεται θαρρώ και κάποια στιγμή θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί.

6ον) Διεθνοποίηση του ζητήματος και πίεση εξαντλητική παντού.

Έτσι προσπαθείς και λύνεις προβλήματα. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να νιώθουν οι κατά φαντασίαν “μεσαιοταξίτες” ότι για όλα τα προβλήματα τους σε μιά χώρα που παλεύουν καθημερινά για να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειές τους φταίνε κατατρεγμένες μάνες με μωρά και όχι οι 10 μαφιόζοι που ελέγχουν τα κυρίαρχα media και χρηματοδοτούν αχυρανθρώπους για να υποδύονται ότι κυβερνάνε όταν το μόνο που κάνουν στην πραγματικότητα είναι να βάζουν πλάτη στον Ερντογάν μέσω της αφωνίας τους σε Ε.Ε. και Νάτο. Απλά και κατανοητά.

Βλέποντας όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες δεν μπορείς να μήν κάνεις κάποιες σκέψεις. Για παραδειγμα βλέποντας το ντροπιαστικό βίντεο με την έγκυο στο λιμάνι δεν μπορείς να μήν σκεφτείς ότι οι ίδιοι άνθρωποι, οι πρόγονοι των οποίων αντιμετωπίστηκαν από τους ντόπιους 100 χρόνια πρίν με απάνθρωπο και χυδαίο τρόπο επειδή είχαν την ατυχία να είναι πρόσφυγες, σήμερα είναι εκείνοι που κάνουν ακριβώς τα ίδια σε άλλους άτυχους-θύματα πολέμου. Φτωχοί εναντίον φτωχών χάριν πλουσίων. Η ιστορία πάντα επαναλαμβάνεται με διαφορετικούς πρωταγωνιστές στους ίδιους όμως ρόλους.

“Εμείς οι άλλοι περιμέναμε τρεις μέρες, ώσπου μπήκαμε σε καΐκια και μπαρκάραμε για τη Μυτιλήνη. Ώσπου να πατήσει το ποδάρι του ο τούρκικος στρατός στο χωριό, άραζαν καΐκια και μας παίρναν. Πίσω-πίσω στη Μυτιλήνη δεν μας δέχουνταν. […] Βασανιστήκαμε, κακοκοιμηθήκαμε, κακοφάγαμε, μεγάλη συμφορά πάθαμε. Και ποιος δεν έκλαψε νεκρούς; Και ποιος δεν κακοπάθησε και ποιος δεν κλαίει ακόμα;”

Απόστολος Μυκονιάτης, πρόσφυγας του 1922 από το παραθαλάσσιο χωριό Ατζανός, απέναντι από τη Λέσβο.

Θα κλείσω με ένα καυστικότατο και ευστοχότατο σχόλιο κάποιου στο facebook. Η «ορθογραφία» έχει φυσικά τη σημασία της εδώ.

«Κατατρεγμένοι άοπλοι στα σύνορα:
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΑΙ; ΠΟΙΡΟΒΟΛΗΣΤΕ, ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΩΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΠΡΩΣΤΑΤΕΒΕΙ ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΦΕΙΛΑΝΕ ΤΑ ΣΕΙΝΟΡΑ.

Τουρκικά ερευνητικά πλοία στην ελληνική υφαλοκρηπίδα:
ΤΟ ΕΦΕΡΕ Ο ΑΕΡΑΣ, ΑΣΕ ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΕΒΑΠΟΡΕ, ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΠΡΩΤΟΣ

Οι ίδιοι άνθρωποι.»