Φεστιβάλ Δωδώνης: Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα εκδηλώσεων στον αρχαιολογικό χώρο

Πολιτιστική επανεκκίνηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης θα αποτελέσει το 1ο Φεστιβάλ που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα. Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν ο Δήμος Δωδώνης, η Περιφέρεια Ηπείρου, το Πνευματικό Κέντρο Δωδώνης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η πρεμιέρα γίνεται με ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον Θουκυδίδη, που θα φιλοξενηθεί στο αρχαίο θέατρο με ώρα έναρξης στις εννέα το βράδυ.

Μέσα από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, στόχος είναι να αποτελέσει η Αρχαία Δωδώνη σημείο αναφοράς των πολιτιστικών δρώμενων και συνάμα να αναδειχθούν μνημεία, πέραν του αρχαίου θεάτρου.

Με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων, δόθηκε συνέντευξη τύπου, από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Δωδώνης Θωμά Καραπάνο, τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Γρηγόρη Γιαννάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Γιούλα Μητροκώστα, την Προισταμένη Κλασικών Αρχαιοτήτων της Εφορείας Ιωαννίνων Βιβή Γιούνη και τον καλλιτεχνικό συντονιστή του Φεστιβάλ Βασίλη Κονταξή.

Όπως ανέφερε ο κ. Καραπάνος, το Φεστιβάλ Δωδώνης, εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά και τον τουρισμό ως άξονες ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας.